🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Pitääkö aiemman korkeakoulututkinnon todistus toimittaa oppilaitokselle korkeakouluun hakiessa?

09 huhti 2019
KYSYMYS
Hei,

Kysyisin sitä, että eivätkö korkeakoulut näe aiempaa tutkintotodistustani suoraan oppilaitoksilta? Olen siis suorittanut amk-tutkinnon vuonna 2014, mutta haen nyt yliopistoon. Opintopolun haussa pyydetään aiemmin suoritettu korkeakoulututkintotodistus liitteeksi?

Vastaus

09 huhti 2019

Hei ja kiitos kysymyksestä! 

Todistuskopioiden toimittamisesta lukee Opintopolku.fi:n sivuilla näin:

Jos saat opiskelupaikan yliopistosta ja olet suorittanut suomalaisen ylioppilastutkinnon vuonna 1990 tai sen jälkeen, sinun ei yleensä tarvitse toimittaa yliopistoon todistusta tutkinnostasi. Yliopisto saa tiedot suoraan ylioppilastutkintolautakunnan rekisteristä.

Jos olet hakenut jollain muulla tutkinnolla kuin suomalaisella ylioppilastutkinnolla, yliopisto voi pyytää sinua paikan vastaanottamisen lisäksi toimittamaan kopion tutkintotodistuksestasi, joka osoittaa hakukelpoisuutesi virallisesti oikeaksi. Tällöin valinta on ehdollinen siihen asti, kunnes yliopisto on tarkistanut todistukset.

Kannattaa olla vielä yhteydessä hakukohteena olevaan oppilaitokseen ja tiedustella asiaa, sillä ylioppilastutkinnon tiedot ovat suoraan yliopiston käytettävissä, mutta muita tutkintotodistuksia ei mainita vastaavalla tavalla.

Aurinkoista kevättä!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi