🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ulkomailta oikeustieteen notaarin tutkinto - maisteriksi suomalaisessa yliopistossa?

09 huhti 2019
KYSYMYS
Hei,

voiko Tallinnan yliopiston (TLÜ) oikeustieteellisen kandin tutkinnon (Bachelor's Degree) jälkeen hakea Suomeen opiskelemaan maisterin tutkintoa jossakin suomalaisen yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa? Aiemminhan tämä on ollut mahdollista mutta ETA-kokeen poistuessa nykyinen tilanne on epäselvä. Miten tilanteessa siis pitäisi toimia, jos kandin tutkinnon jälkeen haluaa suorittaa maisterin Suomessa?

Vastaus

09 huhti 2019

Hei,

Kiitos viestistä! Tutkin mm. Helsingin, Turun, Lapin ja Itä-Suomen yliopistojen maisterihaun valintaperusteita keväälle 2019 ja valintaperusteissa mainittiin, että maisterin tutkintoon voi hakea myös ulkomailla oikeusnotaarin tutkintoa vastaavan koulutuksen suorittaneet. Ulkomaisen oikeustieteellisen korkeakoulututkinnon tulisi antaa asianomaisessa maassa kelpoisuuden suomalaista oikeustieteen maisterin tutkintoa vastaaviin korkeakouluopintoihin. 

Hakuprosessiin kuuluvista tehtävistä ja valintaperusteista kannattaa vielä tiedustella tarkemmin hakukohteena olevalta yliopistolta tai tutkia yliopistojen hakuohjeita esimerkiksi Opintopolusta. 

Toivottavasti tämä vastaus auttoi hiukan eteenpäin.

Onnea maisterihakuun!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi