🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Hakeminen lääketieteelliseen ja AMK:hon

06 syys 2010
KYSYMYS
Hei!

Olen làhes 26- vuotias suomalainen. Asun tàllà hetkellà Italiassa. Ajatuksenani olisi mahdollisesti hakea opiskelemaan lààketiedettà Helsingin tai Kuopion yliopistoon sekà sairaanhoitajaksi/ kàtilòksi AMK:hon. Olen hakenut lààketieteelliseen viimeksi nelisen vuotta sitten, ovatko hakuperusteet muuttuneet siità? Onko sama Galenos- kirja edelleen kàytòssà (minun vuoden 2003 painos tuskin kelpaa)? Onko yliopistojen vàlillà eroa sisàànpààsyvaatimuksissa lààketieteità ajatellen?
AMK:ssa on olemassa myòs aikuislinja; mille linjalle minun tàytyisi siis hakea? Onko sillà ja 'tavallisella' linjalla jotakin eroa?
Vastausta odotellen! Kiitos!

Vastaus

28 elo 2019

Hei Erika,

Kiitos kysymyksestäsi!

Vastaan ensin lääketieteellistä koskeviin kysymyksiisi:

Lääketieteellisten tiedekuntien valintakoe on valtakunnallinen, eli koe on samanlainen kaikissa yliopistoissa. Voit kuitenkin pyrkiä vain yhteen hakukohteeseen. Keväällä 2010 valintakoevaatimuksena oli kirja: Hiltunen: Galenos, Johdanto lääketieteen opintoihin, 1.p. 2010. WSOY.

Mitä ammattikorkeakouluopintoihisi tulee voit hakea nuorten koulutukseen. Nimitystä nuorten koulutus käytetään lähinnä sen vuoksi, että tällä nimityksellä erotetaan päiväopintoina tapahtuva koulutus ensisijaisesti aikuisille suunnatusta monimuoto- / ilta- / viikonloppuopiskelusta.

Aikuispuolella tutkinto on useimmiten mahdollista suorittaa tiiviimmässä aikataulussa kuin nuorten puolella. Usein aikuisille suunnattu ammattikorkeakoulutus on suunnattu tutkintoaan päivittäville tai muuten samaa alaa opiskelleille tai alalla työskennelleille ihmisille.

Toivottavasti näistä vastauksista on apua hakuprosessiisi!

Aurinkoista syksyä Italiaan!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi