🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Sairaanhoitajaksi aikuisena

17 joulu 2010
KYSYMYS
Hei! Missä päin suomea ja missä opintopaikassa voi lähteä opsikelemaan sairaanhoitajaksi aikuislinjalle, kun minulla ei ole alan työkokemusta ja pohjana on lukio? Voiko sairaanhoitajaksi päästä sikuislinjalle minun tapauksessani opiskelemalla avoimessa AMK:ssa ensin sen 60 op, ennenkuin voi edes päästä siihen koulutukseen?

Vastaus

28 elo 2019

Tervehdys,

Sairaanhoitajaksi voi opiskella ammattikorkeakoulussa. Lähes kaikki ammattikorkeakoulut tarjoavat myös aikuiskoulutusmahdollisuuden. Pääsyvaatimuksena koulutukseen on terveysalan toisen asteen / kouluasteen tutkinto. Hakijalla tulee lisäksi olla vähintään 18-vuotiaana hankittua yleistä työkokemusta vähintään kaksi vuotta.

Tutustu aikuiskoulutuslistaan täällä:

Sairaanhoitaja aikuiskoulutus

Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa kaikille mahdollisuuden opiskella joustavasti ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen osia. Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat hakeutuvat tutkinto-opiskelijoiksi normaalin yhteishaun kautta.

Ota selvää ammattikorkeakoulusta, johon haluat hakea, mitä kursseja avoimessa ammattikorkeakoulussa edellytetään suoritettavaksi ennen varsinaiseen tutkintoon hakemista.

Onnea opintoihisi!

/Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi