🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kuvataiteen opinnot haku

07 helmi 2011
KYSYMYS
Hei,
Saisinko tarkempia tietoja kuvataideopintoihin hakemisesta ja opintojen sisällöstä : esim. OPS:n, hakuajat ja -kriteerit, vanhoja pääsykoetehtäviä jne.

T: Roope Määttä

Vastaus

Hei,

Eri oppilaitosten kuvataideopintoihin on erilaiset pääsyvaatimukset. Joissakin kuvataideopinnoissa ei ole erityisiä pääsyvaatimuksia, vaan ne ovat avoimet kaikille ja joissakin on monivaiheiset pääsykokeet. Yleensä pääsykokeeseen pääsemistä edellyttävät lisäksi etukäteen tehtävät ennakkotehtävät. Kansanopistoihin pääsee yleensä helpommin opiskelemaan kun erilaisiin akatemioihin on vaikeampaa päästä sisään.

Esimerkkinä Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutus, johon tulee tehdä työnäytekansio, Helsingin Vapaassa Taidekoulussa on kaksivaiheinen pääsykoe ja Kaustisen Evankeliseen opistoon tulee toimittaa vain jäljennökset todistuksista.

Katso lisää kuvataiteen koulutuksia. Jos hakuaikoja ei ole näkyvillä voit tarkastaa ne oppilaitoksen kotisivuilta tai ottaa heihin yhteyttä. Voit kysyä myös suoraan oppilaitoksista jos he voivat antaa sinulle esimerkkejä edellisten vuosien pääsykoetehtävistä tai ennakkotehtävistä.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi