🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Uusien aineiden kirjoittaminen lukiosta valmistumisen jälkeen

10 loka 2019
KYSYMYS
Hei!

Valmistuin tänä vuonna ylioppilaaksi, mutta haluaisin parantaa yo-todistuksen arvosanoja ja kirjoittaa pari uutta ainetta (kemia ja matematiikka), jotta minun olisi helpompi päästä yliopistoon eläinlääkäriksi. Ymmärsin liian myöhään, että haluan olla eläinlääkäri, enkä sen takia valinnut oikeita kursseja lukiossa ja tämän takia valintakoe tuntui mahdottomalta. Onko minulla mahdollisuutta käydä kemian ja matematiikan kurssit, joita en ole ennen opiskellut ja kirjoittaa ne sitten ensi keväänä uusina aineina? Ja voisiko kurssit suorittaa verkko-opiskeluna, koska olen au pairina ulkomailla maaliskuuhun asti? Haluaisin vielä tietää, että miten vaikeaa on päästä opiskelemaan eläinlääkäriksi ulkomailla? Vaikuttaako yo-todistus siellä saman verran kuin täällä Suomessa, vai riittääkö pelkkä pääsykoe?

Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Vastaus

10 loka 2019

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi ja onnittelut ylioppilaaksi kirjoittamisesta! Hienoa, että olet löytänyt alan joka sinua kiinnostaa. On tavallista, ettei vielä lukioon mennessä tiedä tulevaisuuden urahaaveista, joten kurssivalintojen tekeminen siltä pohjalta saattaa ollakin hankalaa. Ei siis kannata murehtia, ettet lukiossa opiskellut matematiikkaa ja kemiaa, sillä asian voi vielä korjata 😊

Voit opiskella haluamasi lukiokurssit ja kirjoittaa ne ylioppilaskirjoituksissa, vaikka olisit jo lukiosta valmistunut. Suosittelen ensisijaisesti olemaan yhteydessä lukioon josta olet valmistunut, ja tiedustelemaan heiltä mahdollisuutta suorittaa matematiikan ja kemian kursseja. Lukion kursseja voi myös suorittaa verkossa esimerkiksi Eiran aikuislukiossa ilmoittautumalla aineopiskelijaksi.

Eläinlääkäriksi pääsemisen vaikeus riippuu paljon kohdemaasta, jossain maissa todistuksella on suurempi merkitys kuin toisissa. Ulkomailla eläinlääkäriksi opiskelu on joissain maissa maksullista. Lisätietoja saat alla olevasta linkistä, josta voit tutkailla englanniksi eri eläinlääkärikoulutuksia ulkomailla, ja tutustua niiden sisältöön ja sisäänpääsyvaatimuksiin.

Tsemppiä opiskeluun ja iloista syksyä!

Terveisin,

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi