🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kauppakorkean pääsykokeisiin osallistuminen

27 marras 2019
KYSYMYS
Hei! Mikäli haen seuraavassa yhteishaussa samaa pääainetta opiskelmaan useaan eri oppilaitokseen, tuleeko minun osallistua pääsykokeisiin kaikissa toimipaikoissa vai riittääkö jos käyn yhdessä? Jos käyn vain yhdessä onko mahdollista silti päästä johonkin toiseen hakukohteeseen pääsykoevalinnan kautta?
Esimerkiksi haluan hakea pääaineena kauppatieteisiin ja haen sekä Tampeerelle ja Vaasaan, riittääkö jos käyn Tampereella pääsykokeissa? Ja voinko silti päästä Vaasaan pääsykoevalinnan kautta, mikäli ylioppilastodistukseni ei riitä?

Vastaus

27 marras 2019

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Tämä saattaa olla alakohtaista, mutta ainakin kauppatieteissä on käytössä yhteisvalinta. Eli jos haet vaikkapa Tampereelle ja Vaasaan lukemaan kauppatieteitä, riittää että osallistut vain yhteen pääsykokeeseen. Eli on mahdollista hakea useampaan yliopistoon lukemaan kauppatieteitä ja osallistua vain yhteen valintakokeeseen 😊

Molemmat yliopistot kuuluvat kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan piiriin, joten niiden valintakoe arvostellaan samalla tavalla. Koepaikka tulee ilmoittaa hakulomakkeen täytön yhteydessä. Jos et tule valituksi todistusvalinnassa, voit osallistua valintakokeeseen. 

Tsemppiä hakuusi!

Parhain terveisin,

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi