🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Onko aikuislukiosta valmistuneella samanlaiset mahdollisuudet yliopistoihin?

06 heinä 2020
KYSYMYS
Hei!

Olen nyt siirtymässä lukion toiselle vuodelle, mutta haluaisin mahdollisuuksien mukaan vaihtaa etälukioon. Googlailun perusteella ainoa vaihtoehtoni taitaa olla aikuislukio.

1. Onko aikuislukiosta valmistuneella samanlaiset mahdollisuudet yliopistoihin? Käytetäänkö siellä samaa oppimateriaalia ja vaikka pakollisia kursseja onkin paljon vähemmän niin onko mahdollista käydä vaikka 80 kurssia samalla lailla kun tavallisessa lukiossa. (Olen harkinnut nettilukiota tai Espoon Omniaa.)

2. Olen vielä 17, niin riittäisikö 3-4 aikaa vievää harrastusta ja tilapäinen ulkomailla asuminen sinne pääsyyn (tämä ei vielä täysin 100 varmaa).

Vastaus

14 heinä 2020

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. 

Aikuislukiosta on samanlaiset mahdollisuudet hakea jatko-opintoihin kuin päivälukiosta. Aikuislukiosta saatava päättötodistus vastaa päivälukiosta saatavaa päättötodistusta. Useimmissa tapauksissa hakijan tulee kuitenkin olla vähintään 18-vuotias ollakseen hyväksytty hakija aikuislukioon tai nettilukioon, jossa suoritetaan aikuislukion oppimäärä. Lisää sinun kannattaa tiedustella itse lukioilta sekä jutella oman opinto-ohjaajasi kanssa.

Selaa lukiokoulutuksia studentum.fi:ssä.

Terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi