🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Psykologian opinto-oikeus

12 elo 2020
KYSYMYS
Hei!

Pääsin opiskelemaan psykologiaa yliopistoon yhteishaussa. Pohdin, että onko mahdollista hakea opiskelemaan toiseen yliopistoon psykologiaa ensi vuoden yhteishaussa menettämättä opinto-oikeutta nykyisessä? Eli menetänkö opinto-oikeuden nykyiseen yliopistoon heti hakiessa vai vasta, mikäli saan ja otan paikan vastaan? Pystynkö hakemaan siirtohaun lisäksi myös normaalihaussa (esim. yo todistuksella, ei ensikertalaisena), vaikka olisinkin jo kyseisen tutkinnon suorittaja toisessa yliopistossa? Vai onko siirtohaku ainoa vaihtoehto?

Vastaus

12 elo 2020

Hei!

Onnittelut opiskelupaikasta! :) Voit hakea hakemaan psykologiaa myös muualle, eikä hakeminen vielä vaikuta opinto-oikeuteesi. Aikaisempi opinto-oikeus päättyy vasta, jos otat uuden opiskelupaikan vastaan.

Siirtohaku on tosiaan yksi mahdollinen hakuväylä. Huomaathan, että korkeakoulut määrittelevät itse siirtohaun valintaperusteet.

Käsittääkseni ei ole mitään estettä sille, että voit myös halutessasi hakea ensi vuoden yhteishaussa. Ensikertalaisena et tosiaan kuitenkaan enää voi hakea, jos olet jo vastaanottanut opiskelupaikan.

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi