🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Taidelukioon vaihtaminen kesken lukion

05 tammi 2021
KYSYMYS
Lukion vaihtaminen peruslinjalta erikoislinjalle
Olen tällä hetkellä lukion ykkösvuodella peruslukiossa, mutta haluaisin vaihtaa Kuopion Lumit lukion tanssilinjalle. Asun eri paikkakunnalla. Lukioon on pääsykokeet, ja vuodessa sinne ei oteta montaa opiskelijaa. Mitä minun kannattasi tehdä? Haenko yhteishaussa sinne vai mikä olisi paras vaihtoehto? Suunnitelmana olisi siis, että jatkaisin siellä kaksosvuotena. Ja vielä hyväksytäänkö käymäni kurssit jos vaihdan?
Kiitos:)

Vastaus

05 tammi 2021

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Lukiota vaihtaessa kannattaa aina ihan ensimmäiseksi olla yhteydessä omaan opinto-ohjaajan ja uuden lukion rehtoriin, sillä heiltä saat tarkemmat neuvot siitä, miten kyseisissä lukioissa toimitaan koulun vaihdossa.

Kuopion taidelukion Lumitin tanssilinjalle päästäkseen pitää tosiaan suorittaa pääsykoe, joten voi olla, että sinun pitää hakea kyseiselle linjalle kevään yhteishaun kautta. Asia kannattaa kuitenkin varmistaa suoraan lukion rehtorilta ja samalla kysyä aiemmin käytyjen kurssien hyväksiluvusta. Todennäköisesti saisit hyväksiluettua ainakin pakolliset lukiokurssit, jotka ovat yleensä valtakunnallisia, eivätkä koulukohtaisia.

Onnea lukion vaihtoon!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi