🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Fysioterapeutin koulutuksella toimintaterapeutiksi?

29 tammi 2021
KYSYMYS
Hei! Opiskelin hiljattain fysioterapeutiksi, mutta työelämässä olen kokenut toimintaterapeutin työn olevan lähempänä omaa haaveammattia. Onko fysioterapeutin koulutuksella mahdollisuutta käydä lyhyemmän polun kautta koulutus toimintaterapeutiksi? Uskoisin että jonkin verran samoja sisältöjä opinnoissa.

Vastaus

29 tammi 2021

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Mukava kuulla, että oma haaveammatti on löytynyt!

Fysioterapeutin ja toimintaterapeutin työnkuvat tosiaan sivuavat hieman toisiaan, joten on täysin mahdollista, että fysioterapeutin koulutuksessa käytyjä opintoja saisi jonkun verran hyväksiluettua toimintaterapeutin koulutuksessa. Käytännössä uuteen koulutukseen päästessä tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma, jonka mukaan katsotaan mahdollinen aikaisempi kokemus alalta AHOT (Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen) -menettelyn kautta. Tämä on yleinen käytäntö esim. monimuotokoulutuksissa. 

Aikaisemmat kieliopinnot voidaan todennäköisesti hyväksilukea yksittäisten kurssien/opintokokonaisuuksien lisäksi, mutta opinnäytetöitä ei voi yleensä hyväksilukea sellaisenaan. Joten jos päätät hakea toimintaterapeutin koulutukseen, kannattaa opintojen hyväksiluku ja mahdollinen nopeampi opiskelutahti varmistaa ensiksi toimintaterapeuttikoulutuksen koulutusvastaavalta.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi