🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suomalaiseen yliopistoon opiskelemaan Italiasta?

29 tammi 2021
KYSYMYS
Hei!
Olen kahden kansalaisuuden, Suomi-Italia, omaava opiskelija Italiasta. Olen opiskelemassa yliopistossa Italiassa ja haluaisin tietää:
- voiko pyytää siirtoa opiskelemaan Suomeen? Ja jos, monenko vuoden jälkeen?
- jos olen läpäissyt pääsy testin täälla, pitääkö minun tehdä se myös Suomessa?

Kysyisin kanssa kenelle avoin yliopisto on tarkoitettu?

Terveisin

Vastaus

29 tammi 2021

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Jos haluat Suomeen opiskelemaan Italiasta, sinulla on kaksi vaihtoehtoa.

  1. Opiskelijavaihto, jolloin vietät tietyn ajan opiskellen Suomessa, mutta palaat suorittamaan tutkintosi loppuun Italiaan. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse läpäistä valintakoetta uudestaan, kunhan täytät kielitaitovaatimukset.
  2. Haet yhteishaussa suomalaiseen yliopistoon uutena hakijana. Tässä tapauksessa vaihtoehtoina ovat kandidaatin ja maisterin tutkinnon suorittaminen kokonaan alusta suomeksi tai kansainväliseen maisteriohjelmaan hakeminen, jolloin opinnot ovat englanniksi. Jos haet opiskelemaan kokonaan uuteen tutkintoon Suomessa (kandidaatti + maisteri), sinun täytyy osallistua valintakokeisiin muiden hakijoiden tavoin. Jos taas haet kansainväliseen maisteriohjelmaan, tulee sinulla olla tarpeeksi hyvät arvosanat nykyisessä yliopistossasi. Tämän lisäksi kirjoitetaan usein motivaatiokirje haun aikana.

Avoin yliopisto on taas tarkoitettu kaikille, jotka haluavat opiskella yliopistotason kursseja. Avoimen yliopiston kursseja voi myös opiskella ulkomailta käsin, sinun tulee vain ilmoittautua niille ajoissa ja maksaa osallistumismaksu. Ota kuitenkin huomioon, että avoimessa yliopistossa et voi suorittaa yliopistotutkintoa kokonaan ja siten valmistua maisteriksi, mutta perusopintojen ja yksittäisten kurssien suorittaminen onnistuu hyvin.

Lisätietoa Suomessa opiskelusta voit lukea joko täältä studentum.fi:stä tai Opintopolusta.

Toivottavasti tämä auttoi!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi