🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Lukion vaihtaminen

17 helmi 2021
KYSYMYS
Moi

Opiskelen nyt lukiossa ensimmäistä vuotta, mutta mietin olisiko toiseen oman kaupungin lukioon mahdollista vaihtaa opiskelemaan 2- ja 3-vuodeksi. Toisessa lukiossa on omaani korkeampi keskiarvo, vaikuttaako tämä vaihtoon? Kuullut että opiskelijoita sieltä olisi jonkin verran lähtenyt eli paikkojen määrästä ei pitäisi olla kiinni. Miten opolle kannattaa asia esittää ja mitä kriteereitä lukion vaihtoon liittyy?

Vastaus

17 helmi 2021

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. 

Sinun kannattaa ottaa yhteyttä pikimmiten sen lukion rehtoriin, mihin haluat vaihtaa opiskelemaan. Lukion vaihtaminen onnistuu yleensä ihan vain keskustelemalla ja sopimalla asiasta. Asiaan vaikuttaa tietysti, onko kohdelukiossa tilaa ja myös koulumenestykselläsi on merkitystä. Joihinkin kouluihin saattaa joutua hakemaan yhteishaussa uudelleen, mutta suosittelisin ottamaan ensimmäisenä yhteyttä lukioon, johon haluat vaihtaa.

Asia kannattaa esittää opollesi suoraan ja kertoa, että olet miettinyt toiseen lukioon vaihtamista. Hän ymmärtää varmasti ja auttaa sinua mielellään.

Jos haluat vaihtaa lukuvuoden aikana toiseen lukioon, ole yhteydessä siihen lukioon, johon haluat. Uusi lukio päättää, miten se hyväksilukee ne opinnot, jotka ehdit jo suorittaa aikaisemmassa lukiossa.

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi