🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Psykologien erilaiset työtehtävät

12 huhti 2021
KYSYMYS
Moi! Olen lukiolainen ja kiinnostunut psykologiasta. Ihmisten persoonien tutkiminen on mielenkiintoista ja haluan myös edistää hyvinvointia. En kuitenkaan koe olevani oikea ihminen kuuntelemaan ihmisten ongelmia, koska se kuormittaa liikaa. Mitä psykologian alan ammatteja on, missä ei ole henkisesti kuormittavaa keskustelua?

Vastaus

12 huhti 2021

Moi ja kiitos viestistäsi,

Mukavaa kuulla, että sinua kiinnostaa psykologia.

Psykologin koulutuksella voi tehdä monia erilaisia työtehtäviä. Sosiaali- ja terveysalan palveluissa työskentelyn lisäksi psykologit voivat toimia työelämässä muun muassa konsultteina ja henkilöstöhallinnossa.

Henkilöarviointi- ja konsulttipalveluja tarjoavassa yrityksessä psykologin tehtäviä voivat olla esimerkiksi suorahaku- eli headhunting-prosessit,valmennukset, koulutukset ja uraohjaus.

Liikennepsykologin töihin taas kuuluu esimerkiksi ajokyvyn ja ajokognition tutkiminen ja ikääntyvien kuljettajien arviointi.

Voit lukea lisää psykologien erilaisista työtehtävistä täältä.

Suosittelisin sinua vielä keskustelemaan oman lukiosi opon kanssa mahdollisista urasuunnitelmistasi psykologina. Hän osaa kertoa psykologin ammatin eri työtehtävistä varmasti lisää.

Mukavaa kevään jatkoa sinulle!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi 

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi