🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Voiko sosionomi (AMK) suorittaa Esi- ja alkuopetuksen perusopinnot 25 op avoimessa yliopistossa?

10 touko 2021
KYSYMYS
Hei
Olen varhaiskasvatuksen opettaja (Sosionimi AMK), eli minulla on vaadittavat varhaiskasvatuksen ja sosiaalipedagogiikan opinnot 60 op, Minua kiinnostaisi opiskella varhaiskasvatuksen erityisopettajaksi.Itä-Suomen yliopisto järjestää: Erilliset varhaiskasvatuksen erityisopinnot.

Pääsyvaatimuksena sosionomille:

Vuoden 2005 jälkeen suoritettu sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto ja siihen sisältyvät varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuuden antavat varhaiskasvatuksen ja sosiaalipedagogiikan opinnot 60 op (Varhaiskasvatuslaki 540/2018, 75§) (tämä siis jo on)

SEKÄ esi- ja alkuopetuksen tai esi- ja alkukasvatuksen yliopistollinen perusopintokokonaisuus (25 op tai 15 ov). (Tämä uupuu)

Voinko sosionimina suorittaa nämä esi-ja alkuopetuksen / esi-ja alkukasvatuksen peruopinnot jossain esim. Avoimessa yliopistossa, ja siten saada mahdollisuuden erillisiin erityisopintoihin.
Kiitos

Vastaus

10 touko 2021

Hei ja kiitos viestistäsi!

Mukavaa kuulla,että olet kiinnostunut varhaiskasvatuksen erityisopettajan opinnoista. Voit suorittaa Esi- ja alkuopetuksen perusopinnot 25 op avoimessa yliopistossa. 

Ainakin seuraavat yliopistot tarjoavat Esi- ja alkuopetuksen perusopinnot 25 op avoimen yliopiston puolella:

Helsingin yliopiston avoimen puolen opinnot alkavat tänä syksynä.Lukuvuoden 2021-2022 opinto-ohjelmat julkaistaan Helsingin yliopiston sivuilla heinäkuun puoliväliin mennessä. Suosittelisin sinua kysymään Vaasan- ja Jyväskylän kesäyliopistoilta koulutuksien seuraavia alkamisajankohtia.

Mukavaa maanantaita ja alkavaa viikkoa!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi