🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Aikuisten perusopetus ja arvosanojen korottaminen

24 tammi 2022
KYSYMYS
Hei!

Kyselen tätä hieman kaverini puolesta (ja ehkä itsenikin puolesta). Me ollaan molemmat autismin kirjoilla ja kummallakaan meistä ei mennyt persoonallisten syiden takia hyvin peruskoulussa (hänen k.a 6.4, minun k.a 6.8) ja mietin sitä, että onko sitä mitenkään mahdollista nostattaa enää? Hän haluaisi kuitenkin päästä ammattikouluun, mutta niihin haetaan nykyisin keskiarvolla sen sijaan kuin portfoliolla, joten hänen mahdollisuudet ammattiin pääsemiseen on aika pienet.

Koulunkäynti on kaverille tosi raskasta, joten hän tarvisi kanssa henkistä tukea ja helpotettuja koulupäiviä. Onko mitään aikuisille suunnattuja kouluja, jossa numeroiden nostaminen olisi mahdollista? (Hän on 18v, minä 20v) Olisi sääli jos työpaikan saaminen ja elämän eläminen jäisi kokonaan välistä entisten ongelmien takia.

Vastaus

24 tammi 2022

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Hienoa, että opiskelu ja aiempien arvosanojen korottaminen kiinnostaa.

Perusopetuksen aiempia arvosanoja voi nostaa aikuisten perusopetuksessa. Aikuisten perusopetusta järjestävät mm. kansanopistot sekä jotkin aikuislukiot. Yhteistyökumppaniemme aikuisten perusopetuksen koulutuksia löytyy täältä. Koulutusesittelyjen kautta voi olla suoraan yhteydessä opetusta järjestävään oppilaitokseen.

Suosittelen kysymään sisäänpääsymahdollisuuksista myös suoraan siltä ammatilliselta oppilaitokselta, jonne haluaisi opiskelemaan. He osaavat sanoa paremmin opiskelun mahdollisuuksista ja kertoa vaihtoehdoista, jotka juuri teidän tilanteisiinne sopivat.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi