🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

IB-lukioon vai tavalliseen lukioon?

11 helmi 2022
KYSYMYS
Hei!
Olen nyt 9.luokalla ja kohta on yhteishaku. Haluaisin mahdollisesti lähtä ulkomaille opiskelemaan lääkäriksi ja olen miettinyt, että mikä olisi helpoin/parhain reitti?
Olen ajatellut IB-ylioppilastutkintoa, mutta olen kuullut että se on tosi rankkaa, eikä sitten välttämättä pääse niin helposti Suomen yliopistoihin. Onko siis lukion IB-linja paras tapa päästä ulkomaille?

Ja jos menee IB-linjalle, pääseekö vaihtoon helpommin ja voiko osan lukiosta suorittaa toisessa IB-lukiossa ulkomailla esim. vaikka Australiassa tai Aasiassa?

t. Anni

Vastaus

11 helmi 2022

Hei,

Kiitos viestistäsi. Kiva kuulla, että kansainvälinen opiskelu kiinnostaa. 

Ulkomaille voi hakea opiskelemaan lääkäriksi Suomesta IB-lukiosta mutta myös tavallisesta lukiosta. Ulkomaisissa oppilaitoksissa hakukäytännöt ovat erilaiset verrattuna suomalaiseen hakusysteemiin, joten kannattaa tutustua niihin jo etukäteen. Lisää ulkomailla opiskelusta voit lukea täältä.

Lukiovaihtoon lähdetään usein jonkin järjestön kautta, joten ei ole väliä opiskeleeko IB-lukiossa vai "tavallisessa". Toki kielitaidolla on merkitystä, ja IB-lukiossa kielitaito paranee kuin itsestään. En osaa sanoa, voiko osan lukiosta suorittaa toisessa IB-lukiossa ulkomailla. Lisää erikoislukiossa opiskelusta voit lukea täältä.

Suosittelen juttelemaan oman opon kanssa vielä juuri sinun tilanteeseesi kaikkein sopivimmasta vaihtoehdosta. Lisätietoja esimerkiksi vaihto-opiskelusta voit kysellä myös siitä IB-lukiosta, jonne ajattelit hakea yhteishaussa.

Toivottavasti sopiva opiskelupaikka löytyy!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi