🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kriminaali- ja oikeuspsykologian opiskelu

04 maalis 2022
KYSYMYS
Moi!

Oon kiinnostunut kriminaali- ja oikeuspsykologiasta, ja etenkin haluaisin tutkia/miettiä mm. rikosten syitä ja niiden tekijöiden ajatuksia. Eli ns. analysoida rikoksia ja niiden tekijöitä. Mietin miten tälläistä voisi opiskella, missä kouluissa ja millä pääaineella+sivuaineella? Mihin suuntaan kannattaa erikoistua psykologian maisteritutkinnossa päästäkseni näihin aiheisiin?

Pystyykö oikeuspsykologiaa opiskelemaan erikoistumiskoulutuksella tutkinnon jälkeen, jos ensin opiskelee psykologian maisteriksi ja erikoistuu vaikka neuropsykologiaan?

Vastaus

04 maalis 2022

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Kriminaalipsykologiaa ei pysty Suomessa opiskelemaan pääaineena, mutta kriminaalipsykologiasta kiinnostunut voi silti opiskella alaa yhdistämällä esimerkiksi kriminologian ja psykologian opintoja. Psykologiaa voi opiskella pääaineena Turun, Itä-Suomen, Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa. Kriminologian perusopinnot voi opiskella sivuaineena ainakin Itä-Suomen yliopistossa. Helsingin yliopistossa voi suorittaa kriminologian maisteriohjelman sosiaalitieteissä.

Kriminologiaa voi opiskella Suomessa opiskella myös yhteiskuntatieteiden tai oikeustieteen näkökulmasta, ja näihin opintoihin on mahdollista yhdistää psykologiaa sivuaineeksi. Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa voi opiskella oikeussosiologiaa ja kriminologiaa, Helsingin yliopistossa rikosoikeutta ja Itä-Suomen yliopistossa rikos- ja prosessioikeutta ja rikollisuuden tutkimusta.

Lisätietoja voit kysellä suoraan oppilaitoksilta. Hakupalvelut voivat neuvoa sopivan opiskelupolun suunnittelussa. Kannattaa myös tutustua yliopistojen kurssikokonaisuuksiin.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi