🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammattikorkeakoulun todistusvalinta

29 maalis 2022
KYSYMYS
Hei! Olen suorittanut vuonna 2014 aikuislukion, 2016 valmistuin ammattikoulusta ja nyt olen suorittamassa toista ammatillista koulutusta. Haluaisin kuitenkin hakea ammattikorkeakouluun syksyllä. Tästä olisi muutama kysymys:

1. Pääsenkö sisään todistusvalinnalla, ja jos pääsen, huomioivatko he viimeisimmän todistuksen vai kaikki todistukset suoritetuista tutkinnoista?
2. Olen nostanut nykyisessä ammattillisessa koulutuksessa vanhoja arvosanoja lukiosta (esim. matematiikkaa), mutta tänään luin, että ammatillisten tutkintojen korotettuja arvosanoja ei tällä hetkellä voida huomioida ammattikorkekoulun todistusvalinnassa. Koskeeko tämä siis myös yto- aineita joita tällä hetkellä korotan?

Vastaus

29 maalis 2022

Hei!

Kiitos kysymyksistäsi. Ammattikorkeakoulujen todistusvalinnassa huomioidaan 1.8.2015 alkaen suoritetut toisen asteen ammatilliset perustutkinnot. Joillain aloilla todistusvalinta on rajattu vain ensimmäistä paikkaa hakeville. Jos olet suorittanut kaksi eri ammatillista perustutkintoa tai sekä ylioppilastutkinnon että ammatillisen perustutkinnon, todistusvalinta tehdään erikseen kummankin mukaan. Pisteet lasketaan todistusvalintaa varten ilmoittamistasi tutkinnoista. 

Lisätietoa ammattikorkeakoulun todistusvalinnoista voit lukea täältä. Todistusvalinnan rinnalla ammattikorkeakouluissa säilyvät valintakoe, avoimen ammattikorkeakoulun väylä ja muut mahdolliset ammattikorkeakoulukohtaiset väylät.

En valitettavasti osaa vastata kysymykseesi siitä, otetaanko ammatillisen tutkinnon korotetut arvosanat huomioon todistusvalinnassa. Suosittelen sinua olemaan yhteydessä hakemasi ammattikorkeakoulun hakupalveluihin, he osaavat auttaa tilanteesi kanssa parhaiten.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi