🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ensikertalaisuuskiintiö

31 touko 2022
KYSYMYS
Menettääkö ensikertalaisuuden jos ei osallistu mihinkään valintakokeeseen tänä keväällä haetuista yliopisto paikoista?
Hain tänään keväällä hieman virheellisesti ja nopeasti vain kahteen paikkaan (molemmat Helsingissä), ja ajattelin uudelleen hakea ensivuonna tarkemmin ja harkitummin.
Nyt minut pyydettiin valintakokeisiin molemmilta paikoilta (en päässy todistuksella läpi), mutta en haluaisi mennä tekemään valintakoetta, koska en enää halua mennä Helsinkiin opiskelemaan.

Eli en siis tänä yhteishaussa menisi tekemään mitään kokeita tai pääsisi mihinkään hakemaani paikkaan. Haittaako tämä tulevia yliopisto hakukertoja? Jos haluaisin esim. hakea ensivuonna mielummin Jyväskylän tai Itä-Suomen yliopistoon?

Vastaus

31 touko 2022

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Et menetä ensikertalaisuuttasi. Menetät sen ainoastaan sitten, kun vastaanotat korkeakoulupaikan, eli voit hyvin osallistua nyt valintakokeisiin tai olla osallistumatta.

Olet yhteishaussa ensikertalainen, jos sinulla ei ole yhteishaun hakuajan loppuun mennessä suoritettua Suomen koulutusjärjestelmän mukaista ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa ja et ole ottanut vastaan opiskelupaikkaa ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavasta koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen (koskee myös siirtohakuja).

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi