🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Fysioterapeutin koulutus

14 syys 2022
KYSYMYS
Hei,

Mitä fysioterapeutin koulutus vaatii? Mistä lukion aineista on koulutuksessa hyötyä? Millainen pääsykoetilanne on/onko niitä monta? Mitä koulutukseen kuuluu?

Vastaus

14 syys 2022

Hei!

Fysioterapeutin koulutus vaatii itsenäistä ja aktiivista työotetta, käsillä työskentelemisen taitoa, ongelmanratkaisutaitoja sekä joustavuutta. Ohjaus- ja vuorovaikutustaidot ovat myös tärkeässä roolissa ihmisten parissa työskennellessä sekä eettisen pohdinnan taidot.  Koulutus koostuu teoriasta, käytännön harjoittelusta, ryhmätyöskentelystä sekä työharjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Fysioterapeutin koulutuksessa opetellaan tutkimaan asiakkaan vaivoja ja tekemään johtopäätöksiä tutkimustuloksista.

Fysioterapeutiksi voit opiskella ammattikorkeakoulussa. Opiskelijavalinta tehdään ylioppilaiden todistusvalinnan, ammatillisen tutkinnon suorittaneiden todistusvalinnan tai AMK-valintakokeen perusteella. Ylioppilastutkinnon perusteella tehtävässä todistusvalinnassa pisteytetään viisi ainetta. Äidinkieli, matematiikka ja vieras/toinen kotimainen kieli (yleensä englanti/ruotsi) huomioidaan kaikilta nämä aineet kirjoittaneilta. Tämän lisäksi huomioidaan kaksi parasta pisteitä tuottavaa ainetta (reaaliaineet/vieras kieli). Eli todistusvalinnan osalta nämä aineet kannattaa pitää mielessä. Koulutusta miettien lukion aineista ainakin terveystieto, biologia ja matematiikka ovat hyödyllisiä koulutuksen sisältöön nähden. Mikäli pyrit pääsemään sisään todistusvalinnalla, kannattaa reaaliaineet kuitenkin valita oman kiinnostuksen ja taitojen perusteella, sillä vain pisteillä on väliä todistusvalinnassa.

Suurin osa ammattikorkeakouluista järjestää AMK-valintakokeen, eli ammattikorkeakoulujen yhteisen digitaalisen valintakokeen, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella. AMK-valintakokeeseen ei liity ennakkomateriaalia tai -tehtäviä. AMK-valintakokeessa kaikille yhteisiä osioita ovat päätöksentekotaidot, opetuskieli (suomi tai ruotsi) sekä englannin kieli. Fysioterapeutin koulutus on sosiaali- ja terveysalan tutkinto, joten valintakokeeseen kuuluu lisäksi matemaattiset taidot, eettiset taidot sekä tunneälytaidot. Voit lukea valintakokeesta lisää osoitteesta ammattikorkeakouluun.fi

Onnea opintoihisi ja mukavaa syksyä!

Terveisin,

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi