🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ensikertalaisuuskiintiö

21 syys 2022
KYSYMYS
Moi!
Opiskelen ensihoitajaksi tällä hetkellä, mutta haluaisin vaihtaa opiskelemaan sosionomiksi. Hain syksyn haussa uudelleen, mutta kuinka vaikeaa on päästä opiskelemaan kun ei ole enään ensikertalainen? Minua kiinnostaisi hirveästi myös opiskella psykologiaa, niin pääseekö sosionomin koulutuksesta jotenkin jatkamaan psykologiaan?

Vastaus

21 syys 2022

Hei!

Laissa on määrätty, ettei ensikertalaiskiintiö saa merkittävästi heikentää muiden hakijoiden mahdollisuuksia tulla hyväksytyksi koulutukseen. Jokainen korkeakoulu ilmoittaa erikseen kiintiönsä ensikertalaisista ja muista hakijoista. 

Valintakoe ja ylioppilastutkinnon pisteytys ovat samat ensikertalaisille ja ei-ensikertalaisille. Ensikertalaishakijat kilpailevat keskenään heille varatuista opiskelupaikoista, mutta myös heidän tulee täyttää koulutuksen haku- ja pääsyvaatimukset.

Sosionomin koulutuksesta ei pysty suoraan siirtymään psykologian opintoihin, vaan psykolgiaa voi hakea opiskelemaan yliopistoon. Avoimen yliopiston kautta voi myös suorittaa psykologian opintoja, jotka voidaan hyväksilukea osaksi myöhempiä yliopisto-opintoja. 

Onnea nykyisiin ja toivottavasti tuleviin opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi