🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ylioppilaskirjoitusten arvosanojen korottaminen

19 loka 2022
KYSYMYS
Hei, olen kiinnostunut hakemaan ensi keväänä Viroon Tallinnan teknilliseen suorittamaan insinöörin kandi+ maisteri. Olen valmistunut lukiosta 2010, kysymys kuuluukin kuinka pystyn korottamaan englannin? Mistä saan tietää onko määrät korottamisesta täyttynyt. Lisäksi äidinkielen haluaisin korottaa. saako valmistumisen jälkeen kirjoituksia ylipäänsä enää korottaa jos vuonna 2010 oli, rajattu määrä yrityksiä ja esim ne ovat täyttyneet?

Vastaus

19 loka 2022

Hei,

Hyväksytyn kokeen saa uusia niin monta kertaa kuin haluaa. Kokeen uusimisajankohdan voi valita itse. Jos uusit jonkin kokeen ennen ylioppilastutkintotodistuksen saamista, todistukseen merkitään tästä kokeesta saatu parempi arvosana. Jos uusit kokeen tutkintotodistuksen saamisen jälkeen, saat uusitusta hyväksytystä kokeesta erillisen todistuksen. Saat halutessasi uusia myös kokeen, josta olet saanut arvosanan laudatur. Mahdollisuus uusia hyväksyttyjä kokeita rajattomasti koskee kaikkia kokelaita riippumatta hyväksytyn kokeen suorittamisajankohdasta tai aiemmista uusimiskerroista. Saat koesuoritukset nähtäväksesi ilman erillistä pyyntöä Oma Opintopolku -palvelussa.

Ilmoittaudu ensisijaisesti omaan vanhaan lukioosi täydentämään tutkintoasi. Jos kyseistä lukiota ei ole enää olemassa, ilmoittautuminen tehdään saman koulutuksen järjestäjän (yleensä kaupungin tai kunnan) toiseen lukioon tai asuinpaikkaasi lähimpänä olevaan lukioon. Kaikki kokeet suoritetaan nykyään digitaalisesti, joten kannattaa tutustua hyvissä ajoin digitaalisten ylioppilaskokeiden suorittamiseen. Voit lukea lisää ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta. Voit kysyä ilmoittautumisesi vastaanottavan lukion rehtorilta, miten voit harjoitella digitaalisen ylioppilaskokeen tekemistä etukäteen. 

Jos jokin vielä mietityttää, kannattaa ensisijaisesti olla yhteydessä ylioppilastutkintolautakuntaan sähköpostitse: lautakunta@ylioppilastutkinto.fi.

Onnea ylioppilaskirjoitusten korottamiseen!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi