🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Tietotekniikan opiskelu

16 marras 2022
KYSYMYS
Hei!

Olen 40-vuotias mies ja haluaisin vinkkejä it/tietotekniikan alalle siirtymiseen. Olen tällä hetkellä työelämässä teollisuuden parissa ja haaveilen alanvaihdosta aikuiskoulutustuella koodariksi tai johonkin muuhun tietotekniseen työhön, jossa olisi mahdollisuus tehdä päivätyötä. Toiveena olisi myös kohtalaisen nopea koulutus. Asiakaspalvelutyö ei ole minun juttuni, vaan mielummin mahdollisimman itsenäinen työ. Mikä koulutus voisi olla näillä kriteereillä sopivin? Hyvä työllistyminen olisi tietysti myös plussaa.

Vastaus

16 marras 2022

Hei,

Tietotekniikkaa voi opiskella kaikilla eri opintotasoilla aina ammatillisista opinnoista yliopistokoulutuksiin. Yliopistossa voi tietotekniikan alalla ppiskella tietojenkäsittelytiedettä, jolloin valmistutaan luonnontieteiden maisteriksi tai teknistieteellisessä kandidaatiohjelmassa, josta valmistuu diplomi-insinööriksi maisteriopintojen jälkeen. Yliopisto-opinnot kestävät noin 5 vuotta, eli näistä vaihtoehdoista ehdottomasti pisimpään kestoltaan. 

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella esimerkiksi 3,5 vuoden pituisen tietojenkäsittelyn koulutusohjelman, josta valmistuu tradenomiksi. Ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi sovellus-, ohjelmisto- tai pelisuunnittelija, web designer, järjestelmäasiantuntija, analyytikko, tietohallinto- tai projektipäällikkö tai it-tukihenkilö. Ammattikorkeakouluissa voi opiskella myös tieto- ja viestintätekniikan koulutusohjelmassa, josta valmistuu insinööriksi. Tällöin ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi ohjelmoija, ohjelmistosuunnittelija, testaussuunnittelija, testausinsinööri, mobiilikehittäjä, Frontend tai Backend Developer.

Ammatillisissa oppilaitoksissa voi opiskella esimerkiksi kolmevuotisen tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon, josta voi valmistua suuntauksesta riippuen elektroniikka-asentajaksi, ohjelmistokehittäjäksi, IT-tukihenkilöksi tai tietoverkkoasentajaksi. Perustutkinnon suorittaneet rakentavat ja pitävät kunnossa tietojärjestelmiä, toimivat tietotekniikan kouluttajina, myyvät ja markkinoivat alan tuotteita sekä laativat verkkosivuja. Tutkinto antaa valmiudet myös ohjelmoinnin perustaitoihin.

Kestoltaan kaikista lyhyin vaihtoehto ovat intensiivikoulutukset, joita järjestää esimerkiksi Academic Work Academy. 12 viikon työpaikkaan johdattavat, maksuttomat intensiivikoulutukset mahdollistavat uudelle uralle siirtymisen poikkeuksellisen lyhyessä ajassa ja takaavat jokaiselle koulutettavalle vakituisen työpaikan heti valmistumisen jälkeen. Syksystä 2022 alkaen osallistujat ovat myös oikeutettuja ansionmenetyskorvaukseen koulutuksen aikana. 

Toivottavasti näistä löytyisi sinulle mieluinen koulutusvaihtoehto!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi