🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ensihoidon muuntokoulutus

30 marras 2022
KYSYMYS
Moi!
Haluaisin kovasti päästä opiskelemaan jo ja sain paikan vastaan sairaanhoitajana. Ykkösvaihtoehtoni oli kuitenkin ensihoito. Kannattaako ottaa silti sairaanhoitajan paikka vastaan jotta pääsisi jo tutustumaan alaan ja myöhemmin muuntokouluttautua vai onko muuntokoulutukseen pääsy vaikeaa?

Vastaus

30 marras 2022

Hei,

Jos otat sairaanhoitajan paikan vastaan, menetät ensikertalaisuutesi. Ensikertalaiskiintiö tarkoittaa sitä, että osa korkeakoulujen opiskelupaikoista on varattu ensikertalaisille ja osa muille hakijoille. Jos päätät ottaa paikan vastaan ja opiskella sairaanhoitajaksi, voit kuitenkin valmistuttuasi hakea mainitsemaasi ensihoitajan muuntokoulutukseen sairaanhoitajile.

Ensihoidon muuntokoulutus on laajudeltaan 60 op ja kestoltaan noin 1,5 vuotta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Ensihoitajan AMK-tutkinto antaa pätevyyden työskennellä hoitotason ensihoitoyksikössä ja tehtävänimike on hoitotason ensihoitaja. Opiskelijat valitaan muuntokoulutukseen valtakunnallisen AMK-valintakokeen perusteella, eli samoin menettelyin, kuin muissakin AMK-tutkinnoissa. Voit lukea muuntokoulutuksesta lisää esimerkiksi täältä

Toinen vaihtoehto – mikäli haluat ottaa sairaanhoitajan paikan vastaan – on suorittaa sairaanhoitajan opintoja ja hakea seuraavassa yhteishaussa ensihoitajan koulutukseen. Vaikka et heti pääsisikään sisään, voit hakea uudestaan jokaisessa yhteishaussa ja suorittaa samalla sairaanhoitajan opintoja, joista ainakin osa voidaan hyväksilukea ensihoitajan koulutuksessa. Tarkempien tietojen osalta kannattaa myös olla yhteydessä hakukohteinasi olevien oppilaitosten hakijapalveluihin.

Onnea tuleviin opintoihisi!

Ystävällisin terveisin, 

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi