🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Psykologian maisteriopinnot

13 tammi 2023
KYSYMYS
Hei! Olen opiskelemassa psykologian kandia englannissa ja olen pohtinut onko mahdollista opiskella psykologian maisteri opinnot suomessa?

Vastaus

13 tammi 2023

Hei,

Opintopolussa psykologian maisteriohjelmaan soveltuvista opinnoista kerrotaan ainakin Helsingin yliopiston osalta näin: 

Voit tulla valituksi psykologian maisteriohjelmaan, jos olet suorittanut 1.6.2023 mennessä joko tutkintoon sisältyvinä tai erikseen suoritettuina psykologian perus- ja aineopinnot (60 op) tai vastaavat opinnot.

Vastaavilla opinnoilla tarkoitetaan pääsääntöisesti muun kuin Helsingin yliopiston tai muun suomalaisen yliopiston psykologian oppiaineen / koulutusohjelman tutkintovaatimusten mukaisesti suoritettuja perus- ja aineopintokokonaisuuksien laajuisia ja tasoisia opintoja.

Helsingin yliopiston sivuilla hakukelpoisuuden tuottavista tutkinnoista maisterihaussa mainitaan kuitenkin myös yhtenä vaihtoehtona ulkomainen koulutus, joka kyseisessä maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin. 

Suosittelisin olemaan yhteydessä sen oppilaitoksen hakijapalveluihin, johon olisit kiinnostunut hakemaan ja varmistamaan, antavatko opintosi varmasti kelpoisuuden maisteritutkinnon suorittamiseen.

Onnea opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi