🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Opintojen sisällyttäminen muista korkeakouluista omaan tutkintoon

25 loka 2023
KYSYMYS
Moikka!

Opiskelen tällä hetkellä yliopistossa, ja minua kiehtoisi sisällyttää tutkintooni kursseja myös muista yliopistoista kuin omastani ja sen lisäksi mahdollisesti myös ammattikorkeakouluista. Onko näiden yhdistäminen millään muotoa mahdollista? Voiko esimerkiksi Campus Onlinesta / avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnasta sisällyttää kursseja omaan yliopistotutkintoon?

Pystynkö opiskelemaan kursseja muiden yliopistojen tarjonnasta maksuttomasti vai tuleeko siitä aina maksaa? Avoimen yliopiston kurssit ovat kaikki maksullisia.

Ystävällisin terveisin,
Veera

Vastaus

25 loka 2023

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Riippuen oman yliopistosi yhteistyösopimuksista muiden korkeakoulujen kanssa, voit opiskella muiden koulujen kursseja ja sisällyttää ne tutkintoosi. Tämä kannattaa tarkistaa omalta yliopistoltasi, esimerki tutkinto-ohjelmasi vastuuhenkilöltä. Esimerkiksi yliopistojen JOO-ohjelma (joustava opinto-oikeus) mahdollistaa opiskelun muissa korkeakouluissa. Mikäli yliopisto/ammattikorkeakoulu, josta olet kiinnostunut kuuluu sopimukseen, opinnot ovat ilmaisia sinulle.

Avoimen yliopiston/muiden korkeakoulun kursseja voi hyväksilukea omassa tutkinnossasi, jos ne sopivat siihen, eli hyväksytään. Kannattaa varmistaa etukäteen, sopiiko avoimen opetuksessa oleva kurssi tutkintoosi. Maksut avoimen yliopiston kursseista vaihtelevat koulujen välillä, yleensä vain kesäaikaan tarjotut kurssit ovat ilmaisia tutkinto-opiskelijoille. Huomioksi, että avoimen yliopiston kurssit eivät välttämättä kuulu JOO-sopimukseen.

Tsemppiä opiskeluun!

Vilma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi