🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Yliopiston vaihtaminen

22 tammi 2024
KYSYMYS
Hei,
Sain opiskelupaikan kaupungista x kevään 2023 yhteishaussa, ja aloitin lääketieteen opinnot syksyllä 2023. Kaipailen kuitenkin takaisin kotikaupunkiini, ja aion hakea yhteishaussa 2024 toiseen kaupunkiin lääkikseen. Vaikuttaako jo vastaanotettu opiskelupaikka jotenkin uuden opiskelupaikan vastaanottamiseen tai hakuun. Tiedän, että ensikertalaisuuden siinä on toki jo menettänyt. Luin joltain keskustelupalstalta, että voisin jopa menettää vuonna 2023 saadun opiskelupaikan, mikäli en vuoden 2024 kokeessa saa tarpeeksi pisteitä. Tämä kuulosti vähintäänkin epäilyttävältä, mutta mielenrauhan vuoksi on pakko varmistaa asia. Voiko siis jo vuonna 2023 vastaanotetut opiskelupaikan menettää jotenkin uudessa haussa? Olen siis opinnot jo aloittanut ja edennyt niissä normaalisti.

Vastaus

22 tammi 2024

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Voit toki hakea yhteishaussa uuteen kouluun, mutta kannattaa myös tutustua siirtohakuun, jolloin haet suoraan haluamaasi toiseen yliopistoon yhteishaun ulkopuolella. Jos/kun otat uuden opiskelupaikan vastaan siirtohaun jälkeen, aikaisempi opiskeluoikeutesi päättyy. Tietoa siirtohausta saat Opintopolusta sekä yliopistojen verkkosivuilta. 

Mikäli haet yhteishaussa ja jäät ilman uutta opiskelupaikkaa, et menetä opiskeluoikeuttasi alkuperäisessä yliopistossasi ja pystyt jatkamaan opintojasi normaalisti.

Tsemppiä hakuun!

Ystävällisin terveisin,

Vilma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi