🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

En tiedä mitä opiskelisin

07 helmi 2024
KYSYMYS
Mitä tehdä olen käynyt ammattikoulua vuodesta 2021 ja tällä hetkellä eronnut koulusta (en ole oppivelvollinen enään) ja en tee mitään nyt,en tiedä mitä opiskella ja mikä mun ala olisi. Olen käynyt kahdella eri alalla eikä niistä kumpikaan ollut minulle ja kiinnostus/motivaatio loppui puolen vuoden kohdilla ja itseä ei kiinnosta enään oikeen mikään ala.(lukio ehdoton ei). Mikä tähän tilanteeseen auttaisi?

Vastaus

07 helmi 2024

Hei ja kiitos viestistäsi!

Sopivan opiskelualan löytäminen ei tosiaan ole aina helppoa. Harmi, että homma on aiemmissa opinnoissa tyssännyt motivaatioon.

En osaa suoraan lähteä suosittelemaan mitään alaa tietämättä tilannettasi tarkemmin, mutta yksi vaihtoehto voisi olla yhteydessä Ohjaamoon, joka auttaa nuoria mm. työllistymiseen ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Täältä voit etsiä, missä sinua lähimpänä sijaitseva Ohjaamo olisi. Heidän kanssaan voisit keskustella siitä, millaisia vaihtoehtoja sinulla voisi olla.

Myös erilaiset ammatinvalintatestit voivat olla yksi tapa kartoittaa sitä, millaiset alat voisivat olla sinulle sopivia. Esimerkiksi studentum.fi:n ammatinvalintatestin löydät täältä.

Tsemppiä oman polkusi löytämiseen! :)

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi