🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kahvilatyöntekijälle sopiva amk-koulutus

07 elo 2012
KYSYMYS
Hei! Valmistuin viime keväänä leipuri-kondiittoriksi ja suoritan parhaillaan ylioppilastutkintoa. Aion hakea keväällä 2013 opiskelemaan, mutta en tiedä mitä minun kannattaisi opiskella. Minua kiinnostaa työskentely kahvilassa kahvilatyöntekijänä tai kahvilatarjoilijana. Onko olemassa ammattikorkeatutkintoa, josta saisi valmiudet työskennellä kahvilassa?

Vastaus

17 elo 2012

Hei,

leipuri-kondiittorin opinnot ja ylioppilastutkinto vaikuttavat melko hyvältä pohjalta jo melkein sinällään, jos olet suunnitellut tulevaisuudessa työskenteleväsi kahvilassa. Kahvilatyöntekijäksi ei ole mitään yhtä ja ainoaa tietä, joten jatkokoulutusmahdollisuutesi ovat melko laajat.

Esimerkiksi restonomin ammattikorkeakoulututkinnon voi suorittaa monessakin eri ammattikorkeakoulussa, usealla eri paikkakunnalla. Restonomin tutkintoon valmistavat koulutusohjelmat saattavat olla sisällöltään hieman erilaisia riippuen siitä millaisen tavoitteen oppilaitos on tutkinnolleen asettanut ja millaisen suuntautumisvaihtoehdon opiskelija itselleen valitsee.

Pääset vertailemaan restonomiksi valmistavia koulutusohjelmia täältä.

Luulen, että hotelli- ja ravintola-alan restonomikoulutus voisi sopia sinulle parhaiten, sillä sen koulutuksen kautta pääsisit kartuttamaan itsellesi laaja-alaisesti ravintola-alan tietoja ja taitoja. Restonomit sijoittuvat usein (hotelli- ja) ravintola-alalle esimiehiksi, yrittäjiksi tai vastaavasti asiantuntija-, myynti- tai kehittämistehtäviin. Voisit siis saada restonomin koulutuksesta apua mahdollisesti oman kahvilan perustamiseen ja koulutuksen jälkeen sinun olisi myös mahdollista pyrkiä halutessasi esimiestehtäviin johonkin kahvilaan.

Voisit hakea koulutuspaikan löydettyäsi kesätöitä kahvilatyöntekijänä, jolloin työllistyminen opintojen jälkeen olisi helpompaa kuin ilman työkokemusta. Saisit myös työkokemusta kahvilatyöskentelystä. Suosittelen myös, että valitset harjoittelupaikkasi niin, että pääset hankkimaan myös sitä kautta kallisarvoista työkokemusta sellaisista työtehtävistä ravintola-alalta kuin olet suunnitellut.

Voit toki hakea kevään 2013 yhteishaussa, mutta toivottavasti olet huomannut, että myös syksyn 2012 yhteishaussa on mahdollista hakea joihinkin koulutusohjelmiin.

Tsemppiä ylioppilaskirjoituksiin. Toivottavasti lyödät sinulle sopivimman koulutuspaikan!

Terveisin, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi