Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso täältä tietoa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kevään 2020 valintaperusteista ja valintakokeista!

Musiikkiterapiakoulutus

Eurajoen kristillinen opisto
Yhteenveto
0,5 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Eurajoki
Kansanopistot
Musiikkiterapiakoulutus

Musiikkiterapiakoulutus

Haluatko laajentaa näkökulmaasi sekä syventää ja lisätä ammattitaitoasi soveltamalla musiikin terapeuttisia mahdollisuuksia omassa työssäsi?

Musiikkiterapia on psykoterapian erityissovellus, jossa musiikkia käytetään apuna psyykkisessä kuntoutuksessa. Musiikkiterapia tutkii musiikin hoitavia, psykologisia ja fysiologisia vaikutuksia.

Musiikkiterapian opinnot

Koulutuksessa perehdytään seuraaviin aiheisiin:

 • Musiikin tuntemus ja terapeuttinen käyttö
 • Musiikkiterapian perusteet
 • Musiikkiterapian työnopetus
 • Psykologia
 • Musisointi yhdessä
 • Portfolio ja wokrshopit
 • Opintokäynnit

Lisäksi koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa musiikkiterapian perusopinnot (30 op) Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintoina, jotka hyväksytään myöhemmin alan ammatillisissa opinnoissa. Musiikkiterapian koulutus on monimuotokoulutusta. Kerran kuukaudessa järjestetään yksi lähiopetusviikko, joka koostuu luento-opetuksesta, erilaisista ryhmätöistä sekä ryhmätyönohjauksesta.

Koulutuksen toteutus

Etäopetusjaksot sisältävät itsenäistä opiskelua, käytännön työharjoittelua sekä itsenäisesti toteutettavia kirjallisia töitä. Etätöiden seuranta, ohjaus ja niistä raportointi tapahtuvat vastaaville kouluttajille sähköpostitse. Osa etäopetukseen liittyvästä ohjauksesta annetaan myös kontaktiohjauksena lähiviikoilla. 

Opettajina toimivat Suomen johtavat musiikkiterapia-alan ammatillisesta opetuksesta vastaavat kouluttajat ja eri toiminta-alueiden asiantuntijat.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Musiikkiterapiakoulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen sivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Pääsyvaatimuksena on 20 vuoden ikä sekä soveltuva ammatillinen tutkinto sosiaali-, musiikki-, terveydenhuolto- tai opetusalalta. Musiikin tiedot ja taidot, harrastusluonteisetkin, tukevat musiikkiterapian opintoja.

Opintovuosi EKOssa ei vaikuta paikkaasi ensikertalaiskiintiössä, joten voit edelleen hakea ensikertalaisena korkeakouluihin.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Koulutuksen aikataulu

Lähiopetusviikkojen ajankohdat 2019–2020:

 • 9.–13.9.2019
 • 14.–18.10.2019
 • 11.–15.11.2019
 • 9.–13.12.2019
 • 20.–24.1.2020
 • 24.–28.2.2020
 • 23.–27.3.2020
 • 20.–24.4.2020

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 750 €. Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kautta suoritettavien musiikkiterapian perusopintojen maksu on 250 €.

Opiskelijat voivat majoittuja ja ruokailla opistolla. Asumisen hinta aamiaisella 2 hh on 40 € / vko. 1 hh on saatavilla rajoitetusti. 1 hh asuntolassa 80 € / vko.

Lounaan ja iltapäiväkahvin hinta on 30 € / vko. Lounaan, iltapäiväkahvin ja päivällisen hinta on 43 € / vko. 

Koulutukseen on mahdollista hakea opintotukea. Työttömyysetuudella tuettu omaehtoinen opiskelu ja aikuiskoulutusraha voivat olla mahdollisia opiskelijan lähtökohdista riippuen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkiterapiakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Eurajoen kristillinen opisto

Eurajoen kristillinen opisto

Tervetuloa Eurajoen kristilliseen opistoon!

Eurajoen kristillisessä opistossa voit valmentautua jatko-opintoihin, valmistua ammattiin, opiskella oppimisen ilosta ja uudistua käyttämällä aikasi mielenkiintoisiin opintoihin. Eurajoella myös asut viihtyisästi ja saat uusia ystäviä. Eurajoen kristillinen opisto tarjoaa mahdollisuuden tehokkaaseen ja kokemukselliseen opiskeluun. Oppimisen ilo löytyy omakohtaisesta halusta oppia...


Lue lisää oppilaitoksesta Eurajoen kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Eurajoen kristillinen opisto

Koulutie 4
27100 Eurajoki

 Näytä puhelinnumero
www.eko.fi

Arvioinnit

Musiikkiterapiakoulutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: