🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Itsenäiset maisteriohjelmat

Alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelma

Helsingin yliopisto, paikassa Helsinki
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelma

Kiinnostaako sinua tiettyyn kulttuuriin tai yhteiskuntaan sukeltaminen opintojen, opiskelijavaihdon ja tulevaisuuden työpaikan kautta? Oletko pohtinut, miksi Kiinan ja Intian globaali painoarvo alati nousee, miksi etniset ja uskonnolliset konfliktit ovat yleisiä Lähi-idässä tai miksi populistiset johtajat ovat nousseet valtaan vaikkapa Yhdysvalloissa ja Brasiliassa? Oletko kiinnostunut pohtimaan eurooppalaisiin identiteetteihin tai populaarikulttuuriin liittyviä kysymyksiä?    

    

Alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelmassa yhdistyvät monitieteinen alue-, kulttuuri- ja yhteiskuntatutkimus. Perehdyt maailman kulttuureihin, yhteiskuntiin, historiaan ja uskontoihin. Koulutuksen myötä kehityt jonkin kulttuurisesti, kielellisesti, etnisesti tai muulla tavoin määritellyn alueen asiantuntijaksi. Hallitset syvällisesti oman alueesi erityiskysymykset, mutta samalla pystyt näkemään myös niihin liittyvät globaalit yhteydet. Opintosuunnat, joihin voit erikoistua, ovat Aasian tutkimus, Euroopan kulttuurien tutkimus, Latinalaisen Amerikan tutkimus, Lähi-idän, islamin ja juutalaisuuden tutkimus ja   

Pohjois-Amerikan tutkimus. 

    

Valmistumisesi jälkeen voit toimia yritysten, julkishallinnon ja kansalaisjärjestöjen kotimaisissa tai kansainvälisissä tehtävissä, jotka edellyttävät eri alueiden syvällistä tuntemusta. Lisäksi koulutus antaa pohjan monitieteiseen tutkijakoulutukseen. Kulttuurien kohtaamisen ymmärtäminen on yksi maisteriohjelman keskeisistä tavoitteista. Osana opintoja opit käyttämään oman alueesi tai teemasi tutkimuksen menetelmiä ja teorioita.    


Koska koulutusohjelma on laaja, voit luoda yksilöllisen opintopolun ja valita omia toiveitasi vastaavat suuntautumisvaihtoehdot. Voit myös valita kieliopintoja, jotka mahdollistavat valitsemasi alueen syvällisen tuntemuksen ja kenttätyön. Juuri maisteriohjelman monipuolisuus ja alueellinen kattavuus tekevät siitä ainutlaatuisen suomalaisissa yliopistoissa.    

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Helsingin yliopisto
Fabianinkatu 33
00014 Helsinki

Helsingin yliopisto 

Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja koulutustarjonnaltaan monipuolisin tiedekorkeakoulu, joka on perustettu vuonna 1640. Helsingin yliopisto tarjoaa yhteensä 31 kandi- ja 33 maisteriohjelmaa, joiden opetus on joko kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Lisäksi voit opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science....

Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu