Elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelma
Maisteriohjelmassa kehityt asiantuntijaksi, joka ymmärtää, jäsentää ja ratkaisee elintarvikeliiketoimintaan liittyviä ongelmia niin yksilöiden kuin yritysten ja yhteiskunnan näkökulmasta.
Maisteriohjelmassa omaksut kokonaisvaltaisen näkökulman elintarviketalouteen ja kulutukseen. Ohjelma antaa perusvalmiudet ymmärtää ja soveltaa johtamiseen ja yrittäjyyteen, kulutustutkimukseen, markkinointiin sekä yhteiskuntaan ja ympäristöön liittyviä tutkimuksellisia näkökulmia ja teoriaperinteitä. Opiskelija syventää osaamistaan valitsemalla tutkintoonsa edellä mainittuihin tutkimuskenttiin kytkeytyviä tieteenalaopintoja. Osaamista voi syventää valitsemalla tutkintoon soveltuvia valinnaisia opintoja Helsingin yliopiston laajasta tarjonnasta ja muista kotimaisista tai ulkomaisista tiedekorkeakouluista.
Valmiina maisterina sinulla on:
1. syvällistä liiketalouden ja taloudellisten ilmiöiden osaamista
- hallitset johtamisen ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja teoriat
- ymmärrät kuluttajien käytäntöjä ja kulutustutkimuksen kenttää
- osaat tutkia ja soveltaa markkinointiin liittyviä työkaluja
- tunnet yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen perusteet.
2. kokonaisvaltaista kestävän ruokajärjestelmän tuntemusta
- tunnistat tavat, joilla talouden, yhteiskunnan ja ympäristön prosessit kietoutuvat yhteen
- ymmärrät elintarviketalouden toimintojen ja toimijoiden erilaiset roolit (ml. alkutuotanto, teollisuus, kauppa, palvelut, kulutus) osana laajempaa yhteiskunnallista ja ekologista järjestelmää Suomessa ja globaalisti
- pystyt tarkastelemaan ruokaan liittyviä ajankohtaisia ilmiöitä ja niiden ajallisia ja paikallisia muutoksia.
3. työelämässä tarvittavia akateemisia asiantuntijataitoja ja valmiuksia suuntautua tutkijanuralle oppimalla poikkitieteellistä ja monimenetelmällistä tutkimuskäytäntöä.
Ohjelmasta valmistuu maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi (MMM) tai elintarviketieteiden maisteriksi (ETM) riippuen aiemmin suoritetusta tutkinnosta ja opintojen sisällöstä. Vaikka elintarvikeala on tutkinnon ensisijainen sovellusala, tutkinnon monipuolisuus mahdollistaa toimimisen hyvin myös muilla aloilla.
Elintarviketaloutta ja kulutusta voi opiskella Suomessa vain Helsingin yliopiston Viikin kampuksella, jossa opiskelee suuri joukko muitakin maatalous-, elintarvike- ja ympäristöalan tulevaisuuden osaajia. Tämä tarjoaa sinulle erinomaisen verkostoitumismahdollisuuden jo opiskeluaikana.
Lähde: Opintopolku
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Elintarviketieteiden maisteri / Maatalous- ja metsätieteiden maisteri
Seuraavat toteutukset
Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja koulutustarjonnaltaan monipuolisin tiedekorkeakoulu, joka on perustettu vuonna 1640. Helsingin yliopisto tarjoaa yhteensä 31 kandi- ja 33 maisteriohjelmaa, joiden opetus on joko kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Lisäksi voit opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science....
Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä