Ravitsemustiede
Tavoite
Ravitsemustieteen koulutuksesta valmistuu ravitsemus- ja elintarvikealan osaajia, joilla on edellytykset seurata alansa kehittymistä ja valmiudet kriittiseen ajatteluun ja tutkimusnäyttöön pohjautuvaan työskentelyyn. Koulutus kehittää myös työelämässä kaikilla aloilla yhtäläisesti tarvittavaa osaamista, kuten valmiuksia jatkuvaan oppimiseen (elinikäinen oppiminen) sekä viestintä- ja kielitaitoa. Lisäksi koulutus antaa edellytykset soveltaa oppimaansa tietoa työelämässä.
Ravitsemusterapian opinnot perehdyttävät ravitsemuksen rooliin sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Ravitsemusterapian opinnot suorittaneet voivat hakea laillistamista ravitsemusterapeutiksi. Maisterivaiheen opinnot voi koostaa myös ilman ravitsemusterapiaopintoja koostamalla ne esimerkiksi opinnoista, jotka valmentavat asiantuntijatehtäviin mm. elintarvike- ja lääketeollisuudessa.
Koulutuksen sisältö
Ravitsemustiede tarkastelee ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii ruoan merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Opinnot ovat monitieteisiä: niihin kuuluu ravitsemus- ja elintarviketieteiden lisäksi lääketieteen, luonnontieteen ja käyttäytymistieteen opintoja. Teoriaopintoja täydentävät opintojaksot työelämässä, esim. sairaalassa.
Lähde: Opintopolku
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Terveystieteiden kandidaatti ja maisteri

Itä-Suomen yliopisto
Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Yliopisto tarjoaa tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistosta halutun opiskelupaikan.Itä-Suomen yliopistosta valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä...
Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä