Ravitsemustiede
Tavoite
Ravitsemustieteen koulutuksesta valmistuu ravitsemus- ja elintarvikealan osaajia, joilla on edellytykset seurata alansa kehittymistä ja valmiudet kriittiseen ajatteluun ja tutkimusnäyttöön pohjautuvaan työskentelyyn. Koulutus kehittää myös työelämässä kaikilla aloilla yhtäläisesti tarvittavaa osaamista, kuten valmiuksia jatkuvaan oppimiseen (elinikäinen oppiminen) sekä viestintä- ja kielitaitoa. Lisäksi koulutus antaa edellytykset soveltaa oppimaansa tietoa työelämässä.
Ravitsemusterapian opinnot perehdyttävät ravitsemuksen rooliin sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Ravitsemusterapian opinnot suorittaneet voivat hakea laillistamista ravitsemusterapeutiksi. Maisterivaiheen opinnot voi koostaa myös ilman ravitsemusterapiaopintoja koostamalla ne esimerkiksi opinnoista, jotka valmentavat asiantuntijatehtäviin mm. elintarvike- ja lääketeollisuudessa.
Koulutuksen sisältö
Ravitsemustiede tarkastelee ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii ruoan merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Opinnot ovat monitieteisiä: niihin kuuluu ravitsemus- ja elintarviketieteiden lisäksi lääketieteen, luonnontieteen ja käyttäytymistieteen opintoja. Teoriaopintoja täydentävät opintojaksot työelämässä, esim. sairaalassa.
Lähde: Opintopolku
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Terveystieteiden kandidaatti ja maisteri
Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto
Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 500, ja yliopisto työllistää lähes 2 700 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...