Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravitsemustiede

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Kuopio
Kandi- ja maisteriohjelmat

Ravitsemustiede

Tavoite

Ravitsemustieteen koulutuksesta valmistuu ravitsemus- ja elintarvikealan osaajia, joilla on edellytykset seurata alansa kehittymistä ja valmiudet kriittiseen ajatteluun ja tutkimusnäyttöön pohjautuvaan työskentelyyn. Koulutus kehittää myös työelämässä kaikilla aloilla yhtäläisesti tarvittavaa osaamista, kuten valmiuksia jatkuvaan oppimiseen (elinikäinen oppiminen) sekä viestintä- ja kielitaitoa. Lisäksi koulutus antaa edellytykset soveltaa oppimaansa tietoa työelämässä.

Ravitsemusterapian opinnot perehdyttävät ravitsemuksen rooliin sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Ravitsemusterapian opinnot suorittaneet voivat hakea laillistamista ravitsemusterapeutiksi. Maisterivaiheen opinnot voi koostaa myös ilman ravitsemusterapiaopintoja koostamalla ne esimerkiksi opinnoista, jotka valmentavat asiantuntijatehtäviin mm. elintarvike- ja lääketeollisuudessa.

Koulutuksen sisältö

Ravitsemustiede tarkastelee ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii ruoan merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Opinnot ovat monitieteisiä: niihin kuuluu ravitsemus- ja elintarviketieteiden lisäksi lääketieteen, luonnontieteen ja käyttäytymistieteen opintoja. Teoriaopintoja täydentävät opintojaksot työelämässä, esim. sairaalassa.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Terveystieteiden kandidaatti ja maisteri

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Tarjoamme tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistostamme halutun opiskelupaikan. Meiltä valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Arvioinnit
Ravitsemustiede ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.