🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammattitutkinnot

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kanneljärven Opisto, paikassa Lohja
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto soveltuu työelämässä jo oleville kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisille, joilla on halu hankkia lisää valmiuksia kohdata sekä ohjata erilaisia yksilöitä ja ryhmiä. Työ voi sijoittua esimerkiksi lastensuojelun avo- tai sijaishuoltoon, työpajoille, etsivään nuorisotyöhön, työvalmennukseen, uraohjaukseen, tai näiden työnkuvien rajapinnoille.

Ohjauksen osaamisalan suorittanut hallitsee vaativia asiakas- ja ohjaustilanteita eri-ikäisten kanssa. Hän osaa ohjata yksilöitä ja ryhmiä sekä hyödyntää monialaista verkostoa työssään. Hän toteuttaa elinikäistä ohjausta eri taustaisten ohjattavien kanssa esimerkiksi elämänvaiheiden muutostilanteissa, työllistymisessä tai lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä.

Opintojen sisältö

Tutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista.Perustutkintoon kuuluu lisäksi yhteisiä tutkinnon osia, jotka varmistavat jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluopintoihin. Voit aina halutessasi opiskella myös osatutkinnon, jos täysi tutkinto ei tunnu tavoitteisiisi sopivalta!

Opintojen toteutus

Koulutus toteutetaan pääosin Moodle-pohjaisina verkko-opintoina käänteistä opetusta hyödyntäen ja työpaikalla oppien. Tämä edellyttää kykyä itsenäiseen opiskeluun. Opintojen alussa opiskelijat saavat perehdytyksen ja noin kerran kuukaudessa lähiopetuksessa syvennetään verkossa opittuja asioita.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Monimuotototeutus
  • Lohja
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Kustannukset

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto opiskelu on maksullista. Koko tutkinnon hinta on 450e. 

Täydennyskoulutuksena voit suorittaa myös vain tarpeesi mukaisen yhden tutkinnonosan.

Tutkinnon pakolliset osat:
Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus-ja ohjausalalla 20osp (60 e)

Valinnaiset pakolliset tutkinnon osat (valitaan kaksi):

Lapsen ja nuoren suojelu kasvatus- ja ohjaustyössä 50 osp (150e)
Tutkinnon osassa paneudutaan lastensuojelun eri prosesseissa ja sen rajapinnoilla kasvattajana ja ohjaajana toimimiseen perheiden eri elämäntilanteet huomioiden.  Perehdytään lastensuojelun eri vaiheisiin ja työmenetelmiin. Osaamista hankitaan lapsuuden ja nuoruuden näkökulmista mm. seksuaalisuuteen, mielenterveyteen, päihteisiin ja nuorisorikollisuuteen liittyen, sekä nuoren elämänhallinnan ja itsenäistymisen tukemiseen. 

Osaamisen ja työllisyyden ohjaus 50 osp (150e)

Tutkinnon osassa paneudutaan osaamisen ja työllistyvyyden edistämiseen käyttäen ryhmä- ja yksilöohjauksen menetelmiä. Osaamista hankitaan palvelurakenteista, asiakasohjauksesta,koulutusjärjestelmästä ja työmarkkinoista, sekä monialaisuuden mahdollisuuksista asiakkaan tavoitteiden saavuttamiseksi. 

Aikuisten ohjaus eri elämäntilanteissa 50 osp (150e)

Tutkinnon osassa paneudutaan suunnitelmalliseen asiakkaan toimijuuden edistämiseen asiakkaan asiantuntijuutta ja voimavaroja hyödyntäen.

Osaamista hankitaan asiakkaan aktivoimiseen ja osallistamiseen yhteistyöhönsosioemotionaalisia ja sosiaalisen vahvistamisen keinoja, vertaisohjauksen menetelmiä, ratkaisukeskeisyyttä ja moniammatillisuutta hyödyntäen, sekä oman toimialan palveluiden ja yhteistyötahojen tuntemiseen asiakkaan ohjaamiseksi tarpeen mukaisten palvelujen piiriin.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Kanneljärven Opisto
Karstuntie 537
08450 Lohja

Kanneljärven Opisto – joustavaa opiskelua, sinulle räätälöitynä

Kanneljärven Opistolla jokainen opiskelija kohdataan yksilönä. Opiskelijan omat toiveet ja tavoitteet vaikuttavat opintojen kulkuun sekä sisältöön. Aina ei voi ennakoida, milloin tarve tai halu kouluttautua iskee. Siksi lähes kaikkiin koulutuksiin Kanneljärven Opistossa on jatkuva haku! Kanneljärven Opisto on Lohjalla Hormajärven...

Lue lisää oppilaitoksesta Kanneljärven Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu