
Elintarvikealan perustutkinto (180 osp)
Leipuri-kondiittorina valmistat kahvi- ja ruokaleipiä, leipomoeineksiä tai konditoriatuotteita sekä käsityövaltaisessa että automatisoidussa tuotannossa. Pienemmissä leipomoissa teet kädentaitoja, luovuutta ja monipuolista osaamista vaativia töitä. Teollisuusleipomossa leipurin työhön kuuluu valmistusprosessin eri työvaiheita tuotteiden valmistuksesta pakkaamiseen.
Elintarvikkeiden valmistajana käsittelet ja valmistat raaka-aineista valmiita tuotteita. Pakkaat ja varastoit elintarvikkeita sekä toimit myynti- ja tuotekehitystehtävissä. Työ voi tapahtua joko tehdasympäristössä tai pienemmässä yrityksessä, jolloin tehtävänkuva voi vaihdella. Työ on vastuullista ja edellyttää elintarvikelakien ja säädösten noudattamista sekä työhön liittyvien prosessien ymmärrystä.
Lihatuotteiden valmistajana käsittelet, valmistat ja pakkaat erilaisia lihavalmisteita. Työssä käytät eri prosessinvaiheisiin kuuluvia koneita ja laitteita. Ammattilaisena hallitset tuotantoeläinten anatomian ja lihanleikkaamisen taidon. Työ on vastuullista ja edellyttää elintarvikelakien ja säädösten noudattamista.
Keudassa tarjoamme sinulle kannustavan oppimisympäristön loistavalla sijainnilla. Alan monipuoliset työpaikat ovat myös tärkeitä oppimisympäristöjä, joten opiskelu tapahtuu aidoissa tuotantotiloissa. Opintojen aikana sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä kansainväliselle työelämäjaksolle. Voit osallistua myös alan yritysvierailuihin, messuihin, Keudan kahvilatoimintaan, tuotteiden valmistukseen, asiakastapahtumiin ja myymälätyöskentelyyn. Toimipisteen yhteydessä on myös opiskelija-asuntola.
Tutustu tutkinnon sisältöönMiten ja missä voin opiskella?
Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1,5 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.
Päivä-monimuotokoulutusMonimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Lähiopintoja on opintojen alussa noin kolmen kuukauden ajan 4 – 5 päivänä viikossa, myöhemmin henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti työelämässä ja/tai oppilaitoksessa. Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.
PäiväkoulutusLähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.
OppisopimuskoulutusJos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.
Kysy lisää!
Keudan HakeutumispalvelutKiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Elintarvikealan perustutkinto (180 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Ota yhteyttä
Keuda

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...
Yhteystiedot
Keuda
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Elintarvikealan perustutkinto (180 osp) täytä seuraavat tiedot: