Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 50 op

Muurlan Opisto
Yhteenveto
2 vuotta
11.1.2023
Viimeinen hakuaika: 9.12.2022
   
Monimuotototeutus
Muurla
Ammatillinen koulutus
Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 50 op

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 50 op

Muurlan opisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella Ratkaisukeskeisen lyhytterapeuttikoulutuksen (50 op) rauhallisessa ja turvallisessa ympäristössä. Koulutus täydentää yliopistojen psykoterapeuttikoulutuksiin soveltuvia sosiaali- ja terveysalan tai muun soveltuvan alan perustutkintoja sisältäen Psykoterapeuttiset valmiudet 30 op -opintokokonaisuuden. Koulutuksen käytyään opiskelija voi käyttää Lyhytterapeutti-nimikettä, joka ei ole terveydenhuollon ammattinimike. Lisäksi koulutus antaa sertifioidun lyhytterapeutti-pätevyyden.

KOULUTUKSEN TAVOITTEET

Koulutuskokonaisuus antaa valmiudet soveltaa integratiivisia voimavara- ja ratkaisukeskeisiä metodeja toipumislähtöisellä lyhytterapeuttisella otteella ihmissuhdetyössä. Koulutuksen käytyään osallistuja osaa soveltaa ratkaisukeskeistä viitekehystä, jossa painotetaan tavoitteellisuutta sekä yksilön omia voimavaroja, toivoa, merkityksellisyyden kokemusta, osallisuutta ja myönteistä mielenterveyttä.

Koulutus antaa valmiudet ohjata lyhytterapeuttisella tavoitteellisella otteella muutostyöskentelyä ja arvioida sen tuloksellisuutta systemaattisesti yhdessä asiakkaan kanssa sekä toimia terapeuttisessa työssään asiakaslähtöisesti ja oikea-aikaisesti. Koulutuksen tavoitteena on myös vahvistaa työntekijän omaa työssä jaksamista, mielekkyyden kokemusta ja tavoitteellista ammatillista toimintaa.

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja oppii hyödyntämään selkeää lyhytterapeuttista rakennetta, jossa on määritelty sisältö, kesto, tavoitteet ja lyhytterapeuttisen työskentelyn mittarit. Koulutuksen tavoitteena on myös kehittää käytännön työtapoja osallistujien työkontekstin kohderyhmään ja integroida ne yhteisöllisesti ja tuloksellisesti olemassa olevaan työ- ja toimintakulttuuriin.

KOULUTUKSEN RAKENNE, LÄHIJAKSOT JA AIKATAULU

Opetus järjestetään monimuotokoulutuksena, johon sisältyy lähiopetusta ja tarvittaessa etäkoulutuspäiviä (yhteensä 20 koulutuspäivää, klo 9-16), etänä toteutettavaa pienryhmätyönohjausta (7 x 1,5 h), dokumentoitavaa asiakasharjoittelua (100h) pienryhmätyöskentelyä lähijaksojen välissä (7 x 2h) sekä kirjallista oheislukemistoa (yhteensä n. 17 kirjaa) ja niihin liittyvät reflektiot, välitehtäviä ja kirjallinen lopputyö, sekä terapeutin itsereflektio ja siihen liittyvä asiakastyön litterointi. Koulutuksessa on olennaista sen prosessimaisuus ja omakohtainen lyhytterapeuttinen harjoittelu sekä asiakkaan että terapeutin roolissa. Koulutuksen suorittaminen edellyttää 100% läsnäoloa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 50 op, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus on suunnattu täydennyskoulutukseksi sosiaali-, terveys-, opetus- tai kasvatusalan ammattilaisille sekä muille ihmissuhdetyön ammattilaisille, jotka haluavat hyödyntää psykoterapeuttisia ohjauksellisia menetelmiä työssään. Koulutus soveltuu vuorovaikutustyötä tekeville ammattihenkilöille, jotka haluavat lisätä menetelmäosaamista matalan kynnyksen psykososiaalisen tuen tarjoamisessa lyhytterapeuttisella ja valmentavalla työotteella. Koulutuksen käytyään opiskelija voi käyttää Lyhytterapeutti-nimikettä, joka ei ole terveydenhuollon suojattu ammattinimike.

Hae koulutukseen viimeistään 9.12.2022.

Tutkinto / todistus

Koulutus sisältää Valviran vaatimusten mukaiset psykoterapeuttiset valmiudet.

Kustannukset

  • Koulutuksen hinta on 4385 € / hlö.
  • Tarkasta mahdollisuutesi aikuiskoulutustukeen
  • Kun sinut on hyväksytty koulutukseen, laskutetaan 200 € varausmaksun, joka hyvitetään sinulle 1. kurssilaskun yhteydessä.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 50 op? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Muurlan Opisto

Jatkokoulutuksiin ja työelämään valmentavaa koulutusta

Muurlan Opistolle saavutaan opiskelemaan eri puolilta Suomea! Tavoitteena on kouluttaa ihmisiä kohti uutta, oli kyseessä sitten oppivelvollisuuden täyttäminen, uusi ammatti, jatko-opinnot tai urakehitys. Visiona on, että opiskelija kokee itsensä osaavaksi, taitavaksi ja parhaaksi versioksi itsestään. Muurlan opiston yhteisöllisessä ilmapiirissä opitaan...


Lue lisää oppilaitoksesta Muurlan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Muurlan Opisto

Muurlantie 365
25130 Muurla

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 50 op ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 50 op täytä seuraavat tiedot:

Minuun voi olla yhteydessä puhelimitse
klo 10–12
klo 12–14
klo 14–16
klo 16–18