Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Ammatillinen koulutus

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 50 op

Muurlan Opisto, paikassa Muurla
Pituus
2 vuotta
Seuraava aloitus
tammikuu 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
2 vuotta
Seuraava aloitus
tammikuu 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 50 op

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 50 op

Muurlan opisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella Ratkaisukeskeisen lyhytterapeuttikoulutuksen (50 op) rauhallisessa ja turvallisessa ympäristössä. Koulutus täydentää yliopistojen psykoterapeuttikoulutuksiin soveltuvia sosiaali- ja terveysalan tai muun soveltuvan alan perustutkintoja sisältäen psykoterapeuttiset valmiudet 30 op -opintokokonaisuuden. Koulutuksen käytyään opiskelija voi käyttää Lyhytterapeutti-nimikettä, joka ei ole terveydenhuollon ammattinimike. Lisäksi koulutus antaa sertifioidun lyhytterapeutti-pätevyyden.

KOULUTUKSEN TAVOITTEET

Koulutuskokonaisuus antaa valmiudet soveltaa integratiivisia voimavara- ja ratkaisukeskeisiä metodeja toipumislähtöisellä lyhytterapeuttisella otteella ihmissuhdetyössä. Koulutuksen käytyään osallistuja osaa soveltaa ratkaisukeskeistä viitekehystä, jossa painotetaan tavoitteellisuutta sekä yksilön omia voimavaroja, toivoa, merkityksellisyyden kokemusta, osallisuutta ja myönteistä mielenterveyttä.

Koulutus antaa valmiudet ohjata lyhytterapeuttisella tavoitteellisella otteella muutostyöskentelyä ja arvioida sen tuloksellisuutta systemaattisesti yhdessä asiakkaan kanssa sekä toimia terapeuttisessa työssään asiakaslähtöisesti ja oikea-aikaisesti. Koulutuksen tavoitteena on myös vahvistaa työntekijän omaa työssä jaksamista, mielekkyyden kokemusta ja tavoitteellista ammatillista toimintaa.

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja oppii hyödyntämään selkeää lyhytterapeuttista rakennetta, jossa on määritelty sisältö, kesto, tavoitteet ja lyhytterapeuttisen työskentelyn mittarit. Koulutuksen tavoitteena on myös kehittää käytännön työtapoja osallistujien työkontekstin kohderyhmään ja integroida ne yhteisöllisesti ja tuloksellisesti olemassa olevaan työ- ja toimintakulttuuriin.

KOULUTUKSEN RAKENNE, LÄHIJAKSOT JA AIKATAULU

Opetus järjestetään monimuotokoulutuksena, johon sisältyy lähiopetusta ja tarvittaessa etäkoulutuspäiviä (yhteensä 20 koulutuspäivää, klo 9-16), etänä toteutettavaa pienryhmätyönohjausta (7 x 1,5 h), dokumentoitavaa asiakasharjoittelua (100h) pienryhmätyöskentelyä lähijaksojen välissä (7 x 2h) sekä kirjallista oheislukemistoa (yhteensä n. 17 kirjaa) ja niihin liittyvät reflektiot, välitehtäviä ja kirjallinen lopputyö, sekä terapeutin itsereflektio ja siihen liittyvä asiakastyön litterointi. Koulutuksessa on olennaista sen prosessimaisuus ja omakohtainen lyhytterapeuttinen harjoittelu sekä asiakkaan että terapeutin roolissa. Koulutuksen suorittaminen edellyttää 100% läsnäoloa.

Koulutuspäivät ja pienryhmätyönohjaus:

  • Päivittyy myöhemmin

Erityistä: Opintoihin sisältyy 2 peräkkäistä lähipäivää, jotka toteutetaan retriittimuotoisena kokemuksellisena workshop-työskentelynä. Koulutuksen hinta sisältää retriittijakson ohjelman, kaksi erillistä lyhytterapeuttista haastattelukorttisarjaa (arvo 90e) sekä lounaan ja iltapäiväkahvit kaikkina 20 lähipäivinä Muurlan Opistolla.

Koulutuksen painopistealueina ovat toipumisorientoitunut hoitoideologia ja voimavarakeskeiset ja integratiiviset psykoterapeuttiset työmenetelmät myönteisen muutoksen edesauttamiseksi psykiatrisessa hoitotyössä ja ammatillisessa ohjaustyössä eri toimialoilla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 50 op, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

tammikuu 2025

  • Monimuotototeutus
  • Muurla

Hakeminen

Koulutus on suunnattu täydennyskoulutukseksi sosiaali-, terveys-, opetus- tai kasvatusalan ammattilaisille sekä muille ihmissuhdetyön ammattilaisille, jotka haluavat hyödyntää psykoterapeuttisia ohjauksellisia menetelmiä työssään. Koulutus soveltuu vuorovaikutustyötä tekeville ammattihenkilöille, jotka haluavat lisätä menetelmäosaamista matalan kynnyksen psykososiaalisen tuen tarjoamisessa lyhytterapeuttisella ja valmentavalla työotteella. Koulutuksen käytyään opiskelija voi käyttää Lyhytterapeutti-nimikettä, joka ei ole terveydenhuollon suojattu ammattinimike.

Tutkinto / todistus

Koulutus sisältää Valviran vaatimusten mukaiset psykoterapeuttiset valmiudet.

Kustannukset

  • Koulutuksen hinta tarkentuu pian.
  • Tarkasta mahdollisuutesi aikuiskoulutustukeen.
  • Koulutuksen hinta sisältää asiantuntevan opetuksen sekä laajan luento- ja harjoitusmateriaalin sähköisenä, retriittijakson ohjelman sekä lisäksi kaksi erillistä lyhytterapeuttista haastattelukorttisarjaa: Ratkaisukeskeinen motivoiva haastattelu ja Vaikean elämänkokemuksen voimavarakeskeinen vaiheittainen työstäminen. Lähiopetuspäivät sisältävät lounaan ja iltapäiväkahvit Jaanan Herkkupöydässä.
  • Koulutus laskutetaan kuudessa erässä.
  • Opistolla on mahdollisuus edulliseen majoitukseen kurssipäivien välissä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 50 op? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Muurlan Opisto
Muurlantie 365
25130 Muurla

Muurlan Opisto

Muurlan Opistolle saavutaan opiskelemaan eri puolilta Suomea! Tavoitteena on kouluttaa ihmisiä kohti uutta, oli kyseessä sitten oppivelvollisuuden täyttäminen, uusi ammatti, jatko-opinnot tai urakehitys. Visiona on, että opiskelija kokee itsensä osaavaksi, taitavaksi ja parhaaksi versioksi itsestään. Muurlan opiston yhteisöllisessä ilmapiirissä opitaan...

Lue lisää oppilaitoksesta Muurlan Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu