Sivuston käyttötapa: Mobiili

Osaran maaseutuopetusyksikkö

Ammatti-instituutti Iisakki, Osaran maaseutuopetusyksikkö

Osaran maaseutuopetusyksikkö on monipuolinen luonnonvara-alan yksikkö keskellä kaunista ja viljavaa kulttuurimaisemaa. Oppilaitos on aloittanut toimintansa yksityisenä maanviljelyskouluna vuonna 1886. Osara on sisäoppilaitos, jossa opiskelijan on mahdollista saada maksuton asunto ja ruoka. Osaralla voit suorittaa maatalousalan perustutkinnon (maaseutuyrittäjä) tai luonto- ja ympäristöalan perustutkinnon (luonnonvaratuottaja, luonto- ja ympäristöneuvoja).

Osaran maaseutuopetusyksikkö sijaitsee noin 45 km Tampereelta. Oppilaitoksen opetusmaatila on Hämeenkyrössä monipuolinen luonnonmukaisessa tuotannossa oleva maatila. Maatilalla on peltoa 125 ha ja metsää 180 ha. Opetusmaatilalla harjoitetaan maidontuotantoa (40 lehmää ja nuorkarja), pienimuotoista lammastaloutta (20 lammasta), tallitoimintaa (30 hevosta) ja metsätaloutta. Noin puolet tallin hevosista on opetuskäytössä olevia omia hevosia ja toinen puoli asiakkaiden, henkilökunnan ja oppilaiden hevosia. Hoitohevosia hoidetaan oppilastyönä.

Metsäalueita voidaan hyödyntää erityisesti luonto-opetuksessa luonnossa liikkuen, marjastaen ja sienestäen. Peltoja viljellään kotieläintuotannon tarpeisiin ja lisäksi on muuta kasvintuotantoa. Rakennuksista mainittakoon kylmäpihatto ja lypsyasema, kolme tallia ja maneesi. Lisäksi on viljankuivaamo, kenttäsirkkeli ja maatilahalli koneille. Konekantaan kuuluu mm. traktoreita, puimuri, kaivinkone, pyöräkuormaaja, kylvökalusto, säilörehukalusto, viljankorjuukalusto ja lannanlevityskoneketju.

Haluatko lisätietoa Osaran maaseutuopetusyksikön koulutustarjonnasta?

Löydät lisätietoa Osaran maaseutuopetusyksikön koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Osaran maaseutuopetusyksikölle yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Koulutukset

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Ammatti-instituutti Iisakki, Osaran maaseutuopetusyksikkö? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Ammatti-instituutti Iisakki, Osaran maaseutuopetusyksikkö

Huikuntie 33
39230 Osara

 Näytä puhelinnumero
sasky.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 3,3

Perustuu 3 arviointiin

Vaeltaja1
(4)
todella hyviä opettajia ja opetusjaksoja, mahtava paikkana. Mahdollista myös itse vaikuttaa opetuksen sisltöön
Menninkäinen
(2)
Valitettavasti en tällä hetkellä suosittelisi koulua, syitä tähän ovat: - liian pienet resurssit, lähiopetusta useimmiten vain 4 vrk./kk. Lähiopetus on ihan hyvää, mutta käytännön opiskelua perusopinnoissa ei kuitenkaan ensimmäisenä vuotena kuitankaan ole paljoa, vaan tunnit menevät useimmiten sisällä luokassa istuessa ja opettajan puhetta kuun...
Näytä kokonaan
Jaana
(4)
Koulutus sopii ihmisille, jotka ovat valinneet luonto- ja ympäristöasiat elämäntavakseen ja jotka hyötyvät näistä tiedoista ja taidoista työssään tai ovat valmiita ryhtymään yrittäjiksi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Ammatti-instituutti Iisakki, Osaran maaseutuopetusyksikkö täytä seuraavat tiedot:

Arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(3,3)
Perustuu 3 arviointiin