Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, mediapainotteinen

Taitotalo
n. 11 kuukautta
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, mediapainotteinen

Haluatko olla liiketoiminnan asiantuntija ja visuaalinen mediamateriaaliosaaja? Tämä mediapainotteinen merkonomitutkinto mahdollistaa syvemmän tuntemuksen media-alaan ja nykyaikaisiin digimarkkinointikanaviin ja -välineisiin. Koulutuksessa opit hyödyntämään digitaalista mediasuunnittelua visuaalisessa tuotoksessasi.   

Oivallinen koulutus sinulle, joka haluat suorittaa merkonomin tutkinnon ja olet lisäksi kiinnostunut työskentelemään media-alalla

Katso tästä mediapainotteisen merkonomin opiskelijatarina

Käytännönläheinen koulutus vahvistaa ammattitaitoasi liiketalouden ja mediamateriaalin tekemiseen liittyvissä monipuolisissa työtehtävissä. 

Tutkinnossa osoitat osaamisesi näytöillä aidoissa työtilanteissa työpaikallasi tai omassa yrityksessäsi. Kun olet hakeutunut opiskelijaksi, kartoitamme osaamisesi ja selvitämme sopivan etenemistavan yhdessä sinun ja mahdollisen työnantajasi kanssa. 

Tutkinnon rakenne 

Liiketoiminnan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinnon perusteet astuivat voimaan 1.8.2022

Kaikille pakolliset tutkinnon osat 55 osp 

 • Asiakaspalvelu 20 osp 
 • Työyhteisössä toimiminen 15 osp 
 • Tuloksellinen toiminta 20 osp 

Valinnaisia tutkinnon osia valitaan90 osp oman kiinnostuksen mukaan 

 • Asiakkuuksien hoitaminen 30 osp 
 • Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto 30 osp 
 • Palvelumuotoilu 15 osp 
 • Projektissa toimiminen 15 osp 
 • Tapahtumatuotanto 15 osp 
 • Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp 
 • Tutkinnon osa toisesta perustutkinnosta: Mediamateriaalin tekeminen 15 osp media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä. 

Tutkintokoulutus 

Opinnot henkilökohtaistetaan ja koko tutkinnon suorittaminen vie 9-12 kk

Liiketoiminnan perustutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittu osaaminen näytöin aidoissa työtehtävissä työ- tai harjoittelupaikassa. Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset määrittävät, mitä tutkinto-opiskelijan tulee osata suorittaessaan kyseistä tutkinnon osaa. 

Suoritettuasi kaikki tutkinnon osat hyväksytysti saat virallisen tutkintotodistuksen. Tutkinto antaa kelpoisuuden hakea korkeakouluopintoihin. 

 

Opiskelijaksi soveltuminen 

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B 2.1 tai vastaava taso). Koulutukseen valittavalla tulee olla riittävän kielitaidon lisäksi myös hyvät oppimisvalmiudet. Lisäksi koulutukseen valittavan tulee hallita perustaidot matematiikassa.  

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena. 

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö. 

 • Omaehtoinen ammatillinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Paikkoja on rajoitetusti. 
 • Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. 

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.  

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista, ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea tai koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta. 

 

Seuraava aloitus 8.5.2023

 • Hakeudu viimeistään 19.4.2023 ja saat sähköpostilla esitietolomakkeen ja ennakkotehtävän (vapaaehtoinen esittelyvideo itsestäsi).
 • Hakupäivä 24.4.2023, johon kutsutaan kaikki esitietolomakkeen palauttaneet hakijat.
 • Koulutus alkaa 8.5.2023

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, mediapainotteinen, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, mediapainotteinen? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, mediapainotteinen ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, mediapainotteinen täytä seuraavat tiedot: