Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammattitutkinnot
Ei arviointeja

Yrittäjyyden ammattitutkinto

Taitotalo, paikassa Helsinki (+1 sijaintia)
Pituus
n. 18 kuukautta
Seuraava aloitus
5 lokakuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
n. 18 kuukautta
Seuraava aloitus
5 lokakuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Yrittäjyyden ammattitutkinto

Yrittäjyyskoulutus sopii yritystoimintaa suunnitteleville ja aloittaville yrittäjille sekä toimiville yrittäjille. Myös tulevaan sukupolvenvaihdostilanteeseen valmistuville tai yrityskaupan suunnittelijoille on yrittäjyyden koulutuksesta konkreettista hyötyä.

Tule opiskelemaan Yrittäjyyden ammattitutkintoa Taitotaloon!

Yrittäjyysopinnot auttavat sinua löytämään uusia mahdollisuuksia kehittää itseäsi ja liiketoimintaasi sekä työllistämään itsesi yrittäjänä ja valjastamaan osaamisesi osaksi elinkeinoelämää. 

 

Yrittäjyyden ammattitutkinnon rakenne

Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta tutkinnon osasta, osaamisalakohtaisesta pakollisesta tutkinnon osasta sekä valinnaisesta tutkinnon osasta. Yrittäjyyden ammattitutkinnossa on kolme osaamisalaa: yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen, yritystoiminnan kehittäminen ja yritysneuvonta.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa

 • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen 30 osp

Osaamisalakohtainen pakollinen tutkinnon osa

 • Yritystoiminnan suunnittelu 60 osp
 • Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen 60 osp
 • Yritysneuvonta 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

 • Työn organisointi ja johtaminen 60 osp
 • Myynti ja markkinointi 60 osp
 • Taloudellisen tuloksen varmistaminen ja kehittäminen 60 osp (ei aloittavalle yrittäjälle)
 • Tuotannon suunnittelu ja kehittäminen 60 osp
 • Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 60 osp
 • Yrityskaupan suunnittelu ja toteuttaminen 60 osp
 • Verkkokaupan perustaminen ja kehittäminen 60 osp
 • Liiketoiminnan osa-alueen digitalisointi 60 osp
 • Yritysneuvonta 60 osp (ei aloittavalle yrittäjälle)
 • Projektin suunnittelu ja toteuttaminen 60 osp

Osaamisalojen kuvaukset

Yritystoiminnan suunnittelun ja käynnistämisen osaamisalan suoritettuasi sinulla on osaamista arvioida edellytyksiäsi toimia yrittäjänä. Osaat laatia liiketoimintasuunnitelman ja siihen liittyvät laskelmat sekä suunnitella tarvittavat yhteistyöverkostot. Osaat kehittää liiketoimintaa vastuullisesti. Osaat käynnistää yrityksen toiminnan ja kehittää omia yrittäjävalmiuksiasi.

Yritystoiminnan kehittämisen osaamisalan suoritettuasi sinulla on osaamista kehittää liiketoimintaa analysoimalla yrityksen nykytilaa ja toteuttamalla kehittämistoimenpiteitä tavoitteellisesti. Osaat kehittää liiketoimintaa vastuullisesti ja hyödyntää verkostoja ja kehittää omia yrittäjävalmiuksiasi.

Yritysneuvonnan osaamisalan suoritettuasi sinulla on asiakaslähtöistä neuvontaosaamista ja liiketoimintaosaamista. Osaat neuvoa yrityksen käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvissä asioissa. Otat neuvonnassa huomioon yritystoiminnan vastuullisuuden. Markkinoit yritysneuvontapalveluja, verkostoidut monipuolisesti ja hyödynnät tehtävissäsi eri alojen asiantuntijoita. Osaat kehittää omaa osaamistasi suunnitelmallisesti.

Tutkinnon perusteet ePerusteet

Yrittäjyyden ammattitutkinto koulutus

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaan. Monimuoto-opiskeluna suorittamisaika on yleensä yksi vuosi. Opiskelu on pääasiassa iltaopiskelua.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon kuuluu lähi- ja etäopetusta,  itsenäistä opiskelua ja opiskelua digitaalisilla oppimisalustoilla. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan tavoitteesi sekä mahdollinen aiempi osaamisesi. Lähipäivien lisäksi koulutukseen sisältyy henkilökohtaisia valmennustapaamisia.

Osaaminen osoitetaan näytöissä, joissa esittelet joko laatimasi tai päivittämäsi liiketoimintasuunnitelman laskelmineen ja muut dokumentit, jotka liittyvät osaamisesi tunnistamiseen yrittäjyyden ammattitutkinnon suorittamisessa. 

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus on suunnattu sinulle, joka suunnittelet yrityksen perustamista lähitulevaisuudessa. Koulutus soveltuu myös toimivalle yrittäjälle, joka kaipaa yritysosaamisen kehittämistä ja lisää varmuutta.

Yrittäjyysopinnot auttavat sinua löytämään uusia mahdollisuuksia kehittää itseäsi ja liiketoimintaasi sekä työllistämään itsesi yrittäjänä ja valjastamaan osaamisesi osaksi elinkeinoelämää. 

Koulutuksen aikana kirkastat tavoitteesi, vahvistat liiketoimintaosaamistasi ja varmistat, että sinulla on tarvittavat edellytykset kannattavan yrityksen perustamiseksi. Lisäksi saat varmuutta, näkemystä ja verkostoja helpottamaan yritystoimintasi kehittämistä myös tulevaisuudessa. Opiskelu on käytännönläheistä ja sopii työn ohessa suoritettavaksi. Saat asiantuntijoilta tukea liiketoiminnan kehittämiseen, ja lisäksi pääset verkostoitumaan samassa tilanteessa olevien yrittäjyyttä suunnittelevien ja yrittäjien kanssa. 

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Opiskelun voi suorittaa joko oppisopimuksella tai omaehtoisena opiskeluna. Opiskelijamaksu on 400-490 euroa toteutuksesta riippuen. Tutkintoon on jatkuva haku.

Lue lisää oppisopimuksesta.

Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yrittäjyyden ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

5 lokakuuta, 2023

 • Lähiopetus
 • Oulu

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yrittäjyyden ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu