Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Itsenäiset maisteriohjelmat
Ei arviointeja

Mechatronics (MSc) | päiväopinnot

Pituus
2 vuotta
Opiskelukieli
englanti
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 1.8.2023
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opiskelukieli
englanti
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 1.8.2023
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Mechatronics (MSc) | päiväopinnot

Tallinn University of Technology (TalTech)

Koulutusohjelman tavoitteena on varustaa opiskelijat tiedoilla ja taidoilla, joilla he käynnistävät menestyksekkään uran ICT-intensiivisten teknologioiden parissa. Tällaisia teknologioita ovat mm. mekatroniikka, robotiikka ja automaatio. Ne vaativat kykyä yhdistää, toteuttaa ja johtaa monimutkaisia insinöörihankkeita, jotka hyödyntävät älykästä ICT:tä ja ohjelmistoja ongelmanratkaisussa. Koulutusohjelma suuntautuu vahvasti käytännön harjoitteluun hankkeissa ja lukuisissa laboratorioissa.

Miksi tämä ohjelma?

 • Koulutus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia yhdistettyä tietotaitoa sähkötekniikan, konetekniikan ja tieto- ja viestintätekniikan alueilta.
 • Koulutusohjelma suuntautuu vahvasti liiketoiminta- ja yrittäjyystaitojen kehittämiseen käytännön hankkeiden kautta.
 • Koulutusohjelman sisältö vastaa kansainvälisiä mekatroniikan laatustandardeja.
 • Mahdollisuus kaksoistutkintoon Pietarin ITMO-yliopiston kanssa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Mechatronics (MSc) | päiväopinnot, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Opintojen rakenne

 • Yleiset opinnot – sisältävät kursseja yrittäjyydestä, liiketoiminnan suunnittelusta, laadunvalvonnasta, Viron kielestä ja kulttuurista, johtamisesta ja monesta muusta.
 • Perusopinnot – käsittelevät mekatroniikan perusteet, joihin kuuluu mm. edistynyt robotiikka, mekatronikkkajärjestelmien mallintaminen ja valvonta, valvontainstrumentointi ja mikroprosessorijärjestelmät.
 • Erikoistumisopinnot – Voit valita kolmesta suuntautumisesta:
  • Specialisation Grounds (robottien ja koneiden dynamiikka, oliopohjainen ohjelmointi, elektroniikka, tiedonhankintakeinot ja menetelmät)
  • Mechatronics Applications (teollisuuden automaatio ja voimansiirto, teollisuuden työharjoittelu, prototyyppien tekeminen, mekatroniikan ja älykkäiden järjestelmien hanke).
  • Smart Systems (kestävän energiatekniikan perusteet, tietokoneavusteinen valmistus, edistyneet tuotannon suunnittelu- ja valvontajärjestelmät, kyberturvallisuuden perusteet, konenäkö.)
 • Vapaavalintaiset opinnot – Voit valita kursseja yliopiston tarjonnasta.
 • Lopputyö – tutkimustyö, joka esittää tutkimusongelman mekatroniikan, automaation tai robotiikan alueelta.

Uramahdollisuudet

Koulutusohjelman jälkeen sinulla on monipuolista osaamista automaatiosta, robotiikasta ja mekatroniikasta. Voit työskennellä esimerkiksi projektipäällikkönä, yrittäjänä tai esimiehenä innovatiivisissa huipputeknologiaa tai lääkinnällisiä laitteita kehittävissä pk-yrityksissä. Voit myös työskennellä terveydenhuollossa sovellettavan avaruustekniikan parissa. Mahdollisuuksia on myös turvallisuusalalla sekä laitteistoja ja ICT:tä yhdistävien tuotteiden parissa. Älykkäät ja oma-aloitteiset mekatroniikan insinöörit ovat erittäin haluttuja robotiikan ja automaattisten tuotantolinjojen saralla, kuten ABB ja Siemens -yrityksissä. Voit myös jatkaa opintojasi tohtoriohjelmiin.

Hakeminen

Hakijalla tulee olla vähintään alempi korkeakoulututkinto mekatroniikan, ICT:n, elektroniikan, mekaniikan, fysiikan tai tieteen alalta. Lisäksi hakijoiden tulee suorittaa GRE General Test-koe, kirjoittaa motivaatiokirje sekä osallistua verkossa suoritettavaan etähaastatteluun.

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien kotisivujen kautta, ja kotisivuilta löydät myös tarkempaa lisätietoa koulutusohjelmakohtaisista hakukriteereistä ja GRE General Test -kokeesta. 

Hakuaika 1.2.2023-1.8.2023.

Tutkinto / todistus

Master of Science in Engineering (MSc)

Kustannukset

Lukukausimaksu EU: n ulkopuolisille opiskelijoille: 4000 € / vuosi.

Koulutus on maksuton EU / ETA -maiden opiskelijoille.

Tietoa elämisen kustannuksista

Suomalaiset saavat Viroon opintorahaa ja asumislisää. Opintovuoden aikaista tukea saa syyskuusta kesäkuulle noin 460 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi opiskelija voi hakea valtion takaamaa opintolainaa, joka on kandiopiskelijalle 8000 euroa vuosittain (8000e x 3v). Keskimäärin tämä tekee 800 euroa kuukaudessa. Lisätietoja maisteriohjelmille myönnettävistä opiskelijaeduista saat Kelalta.

Tallinnassa eläminen on yleisesti edullisempaa kuin Suomessa, joten omiin elinkustannuksiin voi osittain vaikuttaa itse.

Tallinnan Teknillisen yliopiston asuntoloiden vuokrien hinta on noin 150 euroa kuukaudelta. Kaupungissa vuokralla asuminen kustantaa noin 300–600 euroa kuukaudessa. Jaetussa yksityisessä huoneistossa asuminen (kolmio kämppiksen kanssa) kustantaa n. 300–500 euroa kuukaudessa.

Elintarvikekustannukset Tallinnassa ovat noin 200–250 euroa kuukaudessa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Mechatronics (MSc) | päiväopinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.