🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Itsenäiset maisteriohjelmat

Ympäristö-, energia- ja biotekniikan DI-ohjelma

Tampereen yliopisto, paikassa Tampere
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Ympäristö-, energia- ja biotekniikan DI-ohjelma

Tavoite

Onko sinulla vahva halu olla luomassa ratkaisuja energiantuotannon ja ympäristöalan kysymyksiin? Haluatko hyödyntää matemaattis-luonnontieteellistä osaamistasi käytännössä? Tule kestävän tulevaisuuden tekijäksi! Ympäristö-, energia- ja biotekniikan opinnoissa pohditaan monialaisesti ympäristön kuormittumisen, haittojen ehkäisemisen ja kasvavan energiantarpeen kysymyksiä sekä tarjotaan työkaluja ratkaisujen kehittämiseen.

Visiomme on kouluttaa ratkaisuja luovia osaajia. Tekniikkaa kehittämällä voimme vähentää ympäristön kuormitusta, ennaltaehkäistä ympäristövahinkoja ja puhdistaa pilaantuneita kohteita. Kannustamme kehittämään menetelmiä tehostaa kestävää luonnonvarojen hyödyntämistä bio- ja kiertotalouden mukaisesti sekä löytämään uusia ja kestäviä tapoja hyödyntää ja tuottaa energiaa.

Ympäristö-, energia- ja biotekniikka antaa vastauksia ja toimivia ratkaisumalleja aikamme ympäristöhaasteisiin. Vihreistä haalareista tunnistat Ympäristöteekkarikilta Ykin. Yhdessä samanhenkisessä porukassa, jossa kukin valitsee omannäköisensä opintopolun, luot yhteydet tulevaisuuden yhteistyökumppaneihin jo opiskeluaikana.

Koulutuksen sisältö

DI-tutkinnossa yhteiset opinnot täydentävät alemman tutkinnon osaamista teollisuuden ja yritystoiminnan energia- ja ympäristövaikutuksista. Tutkinnon syventymiskohteen opinnot antavat sinulle laajan ja syvällisen ymmärryksen valitusta alasta, ja vapaasti valittavilla opinnoilla voi joko terävöittää osaamisalasi kärkeä tai laajentaa tutkintoasi esimerkiksi liiketaloudellisella osaamisella. Diplomityössä osoitat ja kehität syventymiskohteesi tuntemusta ja luot itse uutta tietoa. Vapaasti valittaviin opintoihin sijoitettavilla täydentävillä opinnoilla syvennetään tarvittaessa aiemman tutkintosi matemaattis-luonnontieteellistä pohjaa.

Ympäristö-, energia- ja biotekniikan opinnoissa kehität ammattitaitoasi jo opintojen aikana. Opit suunnitteluprosessien perustaidot käytännön harjoitustöissä sekä tutkimuslaitteiden käyttöä laboratoriokursseilla. Opiskelumenetelmät sisältävät luentojen ja laskuharjoitusten lisäksi suunnitteluharjoituksia, käytännönläheisiä laboratoriotöitä ja harjoitustöitä, joista osa tehdään yhteistyössä yritysten kanssa. Tutkinto-ohjelman opinnoissa opit soveltamaan osaamistasi asiantuntijatehtävissä ja voit myös luoda valmiuksia tutkijanuralle.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Diplomi-insinööri

Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 Tampere

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Uusi Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu