Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Vantaan ammattiopisto Varia
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Vantaa
Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Suorittamalla ravintola- ja catering-alan perustutkinnon valmistut mielenkiintosi mukaan kokiksi tai tarjoilijaksi. Suuntautuminen kokin tai tarjoilijan koulutusohjelmaopintoihin tehdään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana.

Ruokapalvelun osaamisala; kokki

Kokin osaamisalalla saat perusvalmiudet ruoanvalmistukseen erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Opintojen keskeisiä sisältöjä ovat mm. annos- ja lounasruokien valmistus ja suunnittelu sekä asiakaspalvelu.

Opinnoissa painotetaan hyvää elintarviketuntemusta sekä hygieniaosaamista. Kokille tärkeitä ominaisuuksia ovat kädentaidot, visuaalisuus, tiimityötaidot, asiakaspalvelukyky ja itsensä kehittäminen.

Asiakaspalvelun osaamisala; tarjoilija

Asiakaspalvelun osaamisalalla saat perusvalmiudet asiakaspalveluun erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Opintojen keskeisiä sisältöjä ovat mm. asiakaspalvelu ja myynti sekä annosruokien ja juomien tarjoilu. Opinnoissa painottuvat myös kielet sekä kulttuureiden ja kansaivälisyyden tuntemus.

Osaamisalalla opit tarjoilemaan, tekemään juomasekoituksia, kieliä, etiketti- ja tapatietoutta, asiakaspalvelua ja myyntiä. Tarjoilijalle tärkeitä ominaisuuksia ovat palvelualttius, tunnollisuus ja kielitaito.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Toimipiste

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1, 01370 Vantaa

Hakeminen ja kelpoisuus

Yhteishaussa haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Jatkuvassa haussa haetaan oppilaitoksen omilta sivuilta löytyvällä lomakkeella.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija

Kustannukset

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa, opiskelutarvikkeensa ja työvälineensä ja -vaatetuksensa. Oppikirjakustannukset ovat koko ajalta noin 150 euroa, henkilökohtaiset työvälineet ja -vaatetus noin 400–450 euroa. Opintojen aikana tehdään opintokäyntejä ja hoidetaan asiakastilaisuuksia oppilaitoksen ulkopuolella, jolloin matkakustannuksista opiskelija vastaa itse.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vantaan ammattiopisto Varia

Vantaan ammattiopisto Varia

Vantaan ammattiopisto Varia

Variassa järjestetään monimuotoista toisen asteen koulutusta nuorille ja aikuisille. Oppilaitoksesta löydät oman opiskelualasi kuudelta eri alalta, joilta on mahdollista valmistua yli kahteenkymmeneen eri perustutkintoon. Koulutusta järjestetään sekä nuorille että aikuisille.  Ammattiopisto Variasta saat työelämän vaatimat perustaidot, jonka lisäksi käytännön työtehtäviä pääset...


Lue lisää oppilaitoksesta Vantaan ammattiopisto Varia ja katso koulutustarjonta täältä

Vantaan ammattiopisto Varia yhteystiedot

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1
01370 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
sivistysvantaa.fi

Arvoinnit
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: