Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tarjoilijan koulutus

Tarjoilijan työtehtäviin kuuluu ruokien ja juomien esitteleminen, tilausten vastaanottaminen, ruoka-annosten ja juomien tarjoilu sekä asiakkaan tilausten laskuttaminen. Mikäli palveluhenkisyyttä, joustavuutta, kielitaitoa ja järjestelykykyä vaativa ammatti kiinnostaa, tarjoilijan koulutus on sinua varten.

Alla olevasta koulutuslistauksesta voit etsiä tarjoilijan koulutuksia. Tutustu koulutusesittelyihin, vertaile oppilaitoksia ja ota yhteyttä kiinnostaviin oppilaitoksiin!

 
Näyttää 1-45 yhteensä 45 tulosta
   
Hakutulokset Koulutustyyppi Paikka
Tarjoilijan ammattitutkinto
Omnia Koulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Espoo
Tarjoilijan tutkintoon valmistava koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Tarjoilijan ammattitutkinto on mahdollista suorittaa myös osallistumalla ainoastaan tutkintotilaisuuksiin. Tutkintoon valmistavan koulutuksen tavoitteena on...
Tarjoilijan ammattitutkinto
Savon ammatti- ja aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Kuopio
Tarjoilija toimii oma-aloitteisesti ja itsenäisesti erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden myynti- ja asiakaspalvelu-tehtävissä. Tarjoilija myy ja tarjoilee ruokia ja juomia ja...
Tarjoilijan ammattitutkinto
Hyria koulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Hyvinkää
Teetkö töitä ravintola-, kahvila-, hotelli- tai suurtalousalalla? Laajenna osaamistasi ja opiskele tarjoilijan ammattitutkinto Hyriassa. Aikuiskoulutus järjestetään Hyvinkäällä ja se kestää...
Tarjoilijan ammattitutkinto
Rasekon aikuisopisto Timali
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Raisio
Rasekon aikuisopisto Timali tarjoaa aikuiskoulutuksena mahdollisuuden suorittaa tarjoilijan ammattitutkinnon. Tarjoilijat toimivat erilaisissa ravitsemusliikkeissä varmistaen asiakkaiden viihtyvyyden. Työssä tärkeää ovat hyvät asiakaspalvelutaidot,...
Tarjoilijan ammattitutkinto
Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Valkeakoski
Tarjoilijan ammattitutkinto sopii ammattialan perustutkinnon suorittaneelle, esim. kokiksi tai hotellivirkailijaksi valmistuneelle tai tarjoilutehtävissä jo työskenteleville ammattitutkinnoksi ja osaamisen monipuolistamiseksi. Koulutus...
Tarjoilijan ammattitutkinto
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Tampere
Tredu järjestämä tarjoilijan ammattitutkintoon valmistava koulutus on tarkoitettu hotelli-, ravintola- ja cateringalasta ja asiakaspalvelusta kiinnostuneille henkilöille, jotka tekevät tarjoilijan töitä....
Tarjoilijan ammattitutkinto
Pohjois-Karjalan aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Joensuu
Koulutus toteutetaan käytännönläheisena monimuoto-opiskeluna, sisältäen sekä lähi- että etäopiskelua ja työssä oppimista. Jokaiselle tutkinnon suorittajalle laaditaan henkilökohtaistamissuunnitelma, jossa huomioidaan aiemmin hankittu...
Hotelli-, ravintola ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Porvoon ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Porvoo
Tarjoilija työskentelee erityyppisten ravintoloiden saleissa. Hän huolehtii ravintolan tekstiileistä, astioista, laseista ja ruokailuvälineistä sekä kattaa pöytiä. Ammatissa on tärkeää tuntea...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Vamia
Ammatilliset oppilaitokset
Vaasa
Tarjoilijana työskentelet erilaisissa ravintoloissa, kahviloissa ja pitopalveluissa. Otat vastaan asiakkaita, suosittelet tuotteita ja tarjoilet. Vastaat lisäksi ruokasalin siisteydestä ja asiakkaiden...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Luksia
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Luksian hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tarjoilijan osaamisalan suorittanut hallitsee majoitus- ja ravitsemispalvelut sekä erilaiset tarjoilu-, myynti- ja kahvilapalvelun tehtävät....
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Stadin ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Helsinki
Tarjoilijan ammatista haaveilevan tulee suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto. Perustutkinnon käytyään opiskelija taitaa alan perusasiat ja voi erityisosaamisestaan riippuen...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Tarjoilija
Edupoli
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Vantaa
Koulutuksen hyödyt Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisista tilaus- ja edustustarjoiluista. Kunnostat myös asiakastiloja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Mänttä
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto toteutetaan näyttötutkintoperusteisena päivä/iltamonimuotokoulutuksena. Opinnot sisältävät lähi-, etä-, verkko- ja työssäoppimista. Lisäksi koulutukseen kuuluu itsenäistä opiskelua. Osaaminen...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Oletko asiakaspalveluhenkinen ja viihdyt ihmisten keskellä? Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneena osaat esitellä, myydä ja tarjoilla asiakkaille tuotteita ja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Hyria koulutus
Ammatilliset oppilaitokset
Riihimäki
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on monipuolista alan perusosaamista.  Ensimmäisenä opiskeluvuonna opinnot koostuvat alan perusteista, jonka jälkeen opiskelija suuntautuu tarjoilijaksi. Opiskelussa...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Stadin aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Tarjoilijan ammatista haaveilevan tulee suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto. Perustutkinnon käytyään opiskelija taitaa alan perusasiat ja voi erityisosaamisestaan riippuen...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | Tarjoilija, asiakaspalvelu
Perho Liiketalousopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Helsinki
Osaamisala: Asiakaspalvelu Tarjoilijan työ on ensisijaisesti asiakaspalvelu- ja myyntityötä. Perho Liiketalousopiston tarjoilijan koulutus antaa perusvalmiudet toimia tarjoilijan työtehtävässä esimerkiksi ravintoloissa. Voit suorittaa...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu Palvelut
Ammatilliset oppilaitokset
Joensuu
Kiinnostaako sinua asiakaspalvelu- ja myyntityö hotelli- ja ravintola-alalla? Opiskele tarjoilijaksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuussa. Samalla suoritat hotelli-, ravintola- ja caterin-alan perustutkinnon...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Tarjoilija
Edupoli
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Porvoo
Koulutuksen hyödyt Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisia tilaus- ja edustustarjoiluista. Kunnostat myös asiakastiloja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Tarjoilija
Edupoli
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Koulutuksen hyödyt Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisia tilaus- ja edustustarjoiluista. Voit myös kunnostaa...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Vammalan ammattikoulu
Ammatilliset oppilaitokset
Sastamala
Tarjoilijan ammattiin valmistavan hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon voit suorittaa Vammalan ammattikoulussa. Tarjoilijan ammatissa tärkeää on varmistaa palvelun laadukkuus asiakkaan...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Useita (2)
Oletko asiakaspalveluhenkinen ja viihdyt ihmisten keskellä? Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaneena osaat esitellä, myydä ja tarjoilla asiakkaille tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Ylä-Savon ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Iisalmi
Tarjoilija huolehtii ravintolan tekstiileistä, astioista, laseista ja ruokailuvälineistä sekä kattaa ja siistii pöytiä. Tarjoilijalla on hyvä ruoka- ja juomatuntemus. Työssä...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Omnia Koulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Espoo
Tarjoilijan koulutus antaa valmiudet työskennellä anniskeluravintolan tarjoilu-, myynti- ja kassatehtävissä sekä muissa asiakaspalvelutehtävissä. Tarjoilija tuntee ravintolan palvelukokonaisuuden ja ravintolassa myytävät...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut tarjoilija on asiakaspalvelualan ammattilainen. Hänellä on valmiudet työskennellä mitä erilaisimmissa työpaikoissa: kouluttautuneelle tarjoilijalle on kysyntää aina...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija, YO
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut tarjoilija kunnostaa asiakastiloja, laittaa esille myytäviä tuotteita sekä esittelee, myy ja tarjoilee asiakkaille tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Tampere
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittamalla saat monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Voit työskennellä monipuolisten tehtävien parissa ravintoloissa, hotelleissa,...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Oulun seudun ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan työt vaativat myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä ja ammatin keskeisten tietojen ja taitojen hallintaa. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Omnia Koulutus
Ammatilliset oppilaitokset
Espoo
Tarjoilija toimii asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Tarjoilijan koulutus on hyvin käytännönläheinen ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Koulutuskeskus Sedu
Ammatilliset oppilaitokset
Seinäjoki
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet erityyppisten ammattikeittiöiden ruokatuotanto- ja asiakaspalvelutehtäviin. Osaamisala valitaan ensimmäisen vuoden opintojen jälkeen. Asiakaspalvelun...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Kokkola
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä (osp). Ammatillinen perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp), ammattitaitoa täydentävistä...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Salon seudun ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Salo
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai kokki
Suomen Diakoniaopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Hotelli-, ravintola- ja catering-alalla tuotetaan majoitus-, ravitsemis-, kokous- ja juhlapalveluja sekä maissa että merellä. Työtehtävät ovat ruoanvalmistus-, tarjoilu-, asiakaspalvelutehtäviä. Alalla...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Tampere
Tampereen palvelualan ammattiopistosta valmistunut tarjoilija on asiakaspalvelualan ammattilainen. Hänellä on valmiudet työskennellä mitä erilaisimmissa työpaikoissa: kouluttautuneelle tarjoilijalle on kysyntää aina...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Kokkola
Koulutuksen tavoitteena on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perusututkinnon suorittaminen tai osatutkinnon suorittaminen. Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perusututkinto suoritetaan näyttötutkintona. Tutkinto rakentuu kolmesta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija
Hyria koulutus
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Useita (2)
Oletko kiinnostunut hotelli-, ravintola- tai suurtalousalasta? Haluatko kouluttautua kokin tai tarjoilijan tehtäviin? Hyria järjestään hotelli-, ravintola- ja catering-alan aikuiskoulutuksen, josta...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset oppilaitokset
Savonlinna
Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistosta valmistuu asiakaspalvelun ammattilaisia. Tarjoilijaksi opiskellaan asiakaspalvelun koulutusohjelmassa. Valmistuttuasi saat hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon. Haastava ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto nuorille aikuisille | tarjoilija
Omnia Koulutus
Osaamisohjelmat 20–50-vuotiaille
Espoo
Omnia Koulutuksessa voit suorittaa hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon ja valmistua tarjoilijaksi. Koulutus on tarkoitettu 20–29 -vuotiaille nuorille aikuisille, joilla ei...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Salon seudun ammattiopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Salo
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Vantaan ammattiopisto Varia
Ammatilliset oppilaitokset
Vantaa
Suorittamalla hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon valmistut mielenkiintosi mukaan kokiksi tai tarjoilijaksi. Suuntautuminen kokin tai tarjoilijan koulutusohjelmaopintoihin tehdään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana....
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ammatilliset oppilaitokset
Mänttä
Mäntän seudun koulutuskeskus tarjoaa tarjoilijan työelämäpainotteisen koulutuksen, joka sisältää myös verkko-opintoja. Opiskelu kestää noin 1-2 vuotta - opintojen kesto määritellään tarkemmin...
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Rasekon aikuisopisto Timali
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Raisio
Rasekon aikuisopisto Timali tarjoaa aikuiskoulutuksena mahdollisuuden suorittaa hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon. Koulutuksessa opitaan valmistamaan maukkaita, ravitsevia ja terveellisiä lounas- ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija ja vastaanottovirkailija
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (3)
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittamalla saat monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Voit työskennellä monipuolisten tehtävien parissa ravintoloissa, hotelleissa,...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija | verkko-opetus
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ammatilliset oppilaitokset
Verkko- tai etäopiskelu
Opiskelu tarjoilijaksi verkkoympäristössä on ajasta ja paikasta riippumatonta. Ohjaus tapahtuu pääosin verkossa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) mukaan. Verkko-oppimiseen kuuluu opiskelijoiden ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Tarjoilija
Pohjois-Karjalan aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Joensuu
Tarjoilijan työ painottuu asiakaspalveluun ja myyntiin, joten asiakaspalvelualttius ja kielitaito ovat työssä välttämättömiä. Tarjoilijat työskentelevät asiakkaiden parissa ravintoloissa, kahviloissa, matkailuyrityksissä,...
  • = Videoesittely
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-45 yhteensä 45 tulosta
 

Tarjoilijan koulutus valmistaa alan monipuolisiin työtehtäviin

Tarjoilijan ammatti on monelle tuttu – ainakin asiakkaan näkökulmasta. Mutta mitä kaikkea kuuluu tarjoilijan työhön ja millaista koulutusta ammatti vaatii?

Tarjoilijan työtehtäviin kuuluu muun muassa ruokien ja juomien esitteleminen, tilausten vastaanottaminen, ruoka-annosten ja juomien tarjoilu sekä asiakkaan tilausten laskuttaminen.

Tarjoilijan koulutus painottaa käytännön työtä ja tekemällä oppimista.

Tarjoilijan työn vaatimukset

Tarjoilijalta edellytetään ennen kaikkea palveluhenkisyyttä ja asiakaspalvelutaitoja. Myös kielitaidot ovat usein tärkeät. Tarjoilijan on tunnettava ravintolan tuotteet ja palvelut ja osattava kertoa niistä asiakkaille. Tarjoilijan ammatti edellyttää asiallista suhtautumista alkoholiin sekä alkoholilainsäädännön tuntemusta.

Ravintola-alalla keskiössä ovat myös hyvät yhteistyötaidot, sillä tarjoilijan on puhallettava yhteen hiileen muiden ravintolan työntekijöiden kanssa. 

Kiireinen työ vaatii hyvää muistia ja kykyä järjestelmälliseen työskentelyyn. Myös hyvästä laskutaidosta on apua työssä. On tärkeää, ettei tarjoilija hermostu kiireessä tai hankalissa tilanteissa.

Tarjoilijan on oltava fyysisesti kunnossa, sillä työssä on kyettävä liikkumaan, kantamaan ja nostamaan paljon myös hankalissa työasennoissa. Erityisesti selkä ja jalat joutuvat tarjoilijan työssä alttiiksi rasitukselle. Tarjottimien kantaminen edellyttää hyvää liikkeiden hallintaa ja fyysistä kuntoa.

Harkitessa tarjoilijan ammattia on hyvä huomioida, että työ on yleensä vuorotyötä, ja työrytmi vaihtelee paljon. Vilkkaat ja kiireiset hetket vaihtelevat vuorokauden, viikonpäivien ja vuodenaikojen mukaan. Esimerkiksi ravintolassa voi olla kiireistä erityisesti viikonloppuisin.

Tarjoilijan koulutus eri oppilaitoksissa

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon tarjoilijaksi suuntautuen.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja näyttötutkintona.

Alalla on mahdollista suorittaa myös tarjoilijan ammattitutkinto ja baarimestarin erikoisammattitutkinto.

Tarjoilija työelämässä

Tarjoilijan työpaikkana voi olla esimerkiksi hotellin ravintola, ruokaravintola, lounas- tai henkilöstöravintola, juomaseurusteluravintola, pubi, yökerho, disko, musiikkibaari, ravintola junassa tai laivassa tai tanssiravintola. Vilkas kahvilakulttuuri on avannut tarjoilijoille työpaikkoja myös kahviloihin.

Ammattinimikkeenä voi olla esimerkiksi tarjoilija, kassatarjoilija, kokoustarjoilija tai aamiaistarjoilija.

Ravintola- ja majoitusala työllistävät yhteensä noin 80 000 henkilöä. Alalla työskentelee paljon osa-aikaisia työntekijöitä sekä vuokratyöläisiä, sillä palvelujen kysyntä vaihtelee sesonkien mukaan.

Palaa sivun alkuun

Lähteet:  Ammattinetti.fi, Omnia.fi