Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tarjoilijan koulutus

Tarjoilijan työtehtäviin kuuluu ruokien ja juomien esitteleminen, tilausten vastaanottaminen, ruoka-annosten ja juomien tarjoilu sekä asiakkaan tilausten laskuttaminen. Mikäli palveluhenkisyyttä, joustavuutta, kielitaitoa ja järjestelykykyä vaativa ammatti kiinnostaa, tarjoilijan koulutus on sinua varten.

Alla olevasta koulutuslistauksesta voit etsiä tarjoilijan koulutuksia. Tutustu koulutusesittelyihin, vertaile oppilaitoksia ja ota yhteyttä kiinnostaviin oppilaitoksiin!

 
Näyttää 1-34 yhteensä 34 tulosta
Hakutulokset Koulutustyyppi Paikka
Tarjoilijan ammattitutkinto
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Ammattitutkinnot
Raisio
Raseko tarjoaa mahdollisuuden suorittaa tarjoilijan ammattitutkinnon vaikkapa työnohella. Tarjoilijat toimivat erilaisissa ravitsemusliikkeissä varmistaen asiakkaiden viihtyvyyden. Työssä tärkeää ovat hyvät asiakaspalvelutaidot, kommunikaatiokyky...
Tarjoilijan ammattitutkinto
Savon ammattiopisto
Ammattitutkinnot
Kuopio
Tutkinto tai sen osat suoritetaan näyttötutkintona henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Näyttötutkinnoissa osaaminen osoitetaan ja arvioidaan pääsääntöisesti ko. tutkinnon mukaisissa työtehtävissä työpaikoilla....
Tarjoilijan ammattitutkinto
Vamia
Ammattitutkinnot
Vaasa
Tutkinnon suorittanut toimii työssään kannattavasti ja tuloksellisesti huolehtien asiakaspalvelun laadusta, turvallisuudesta, terveellisyydestä ja esteettisyydestä. Hän arvostaa suomalaista ruoka- ja tapakulttuuria...
Tarjoilijan ammattitutkinto
Riveria
Ammattitutkinnot
Joensuu
Tarjoilijan ammattitutkinto koostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta sekä vähintään kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Pakolliset tutkinnon osat Kahvila-ravintolan myynti ja tarjoilu...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Stadin ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Tarjoilijan työtehtäviin kuuluu monipuoliset asiakaspalvelutehtävät erilaisissa ravitsemisalan toimipaikoissa. Lisäksi tarjoilija laittaa esille myytäviä tuotteita sekä esittelee, myy ja tarjoilee yksittäisille...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Vamia
Ammatilliset perustutkinnot
Vaasa
Tarjoilijana työskentelet erilaisissa ravintoloissa, kahviloissa ja pitopalveluissa. Otat vastaan asiakkaita, suosittelet tuotteita ja tarjoilet. Vastaat lisäksi ruokasalin siisteydestä ja asiakkaiden...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Luksia
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
Luksian ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tarjoilijan osaamisalan suorittanut hallitsee majoitus- ja ravitsemispalvelut sekä erilaiset tarjoilu-, myynti- ja kahvilapalvelun tehtävät. Koulutuksen...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Edupoli nuorille
Ammatilliset perustutkinnot
Porvoo
Tarjoilijana voit työskennellä muun muassa ruokaravintoloissa, kahviloissa, anniskelupaikoissa ja pitopalveluyrityksissä. Työssä vaaditaan erityisesti hyviä myynti-, vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitoja. Tärkeimpiä luonteenpiirteitä...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Saamelaisalueen koulutuskeskus
Ammatilliset perustutkinnot
Inari
Työskentely ravintola-alalla on monipuolista, vaihtelevaa ja antoisaa. Vaihtelevat työtehtävät pitävät mielen virkeänä, eikä vastaan tule kahta samanlaista päivää. Kehitysmahdollisuudet ammatissa...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Savon ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
Tarjoilijana esittelet ja myyt asiakkaille ruokia ja juomia, otat vastaan asiakkaan tilaukset ja välität ne keittiöön. Huolehdit myös pöytien kattamisesta,...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Vammalan ammattikoulu
Ammatilliset perustutkinnot
Sastamala
Tarjoilijan ammattiin valmistavan ravintola- ja catering-alan perustutkinnon voit suorittaa Vammalan ammattikoulussa. Tarjoilijan ammatissa tärkeää on varmistaa palvelun laadukkuus asiakkaan vierailun...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Oulun seudun ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (3)
Tarjoilijan ammatillinen tutkinto muodostuu seuraavista tutkinnon osista: Ravitsemispalveluissa toimiminen Asiakaspalvelu ja myynti Annosruokien ja juomien tarjoilu Valinnaiset opinnot Näiden lisäksi...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | Tarjoilija, asiakaspalvelu
Perho Liiketalousopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto muuttuu ruokapalvelun perustutkinnoksi 1.8.2018. Tarjoilijan työ on asiakaspalvelu- ja myyntityötä. Perho Liiketalousopiston tarjoilijan koulutus antaa perusvalmiudet...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija
Riveria
Ammatilliset perustutkinnot
Joensuu
Kiinnostaako sinua asiakaspalvelu- ja myyntityö hotelli- ja ravintola-alalla? Opiskele tarjoilijaksi  ja samalla suoritat  ravintola- ja catering-alan perustutkinnon . Ravintola- ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto
Ammatilliset perustutkinnot
Mänttä
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto toteutetaan näyttötutkintoperusteisena päivä/iltamonimuotokoulutuksena. Opinnot sisältävät lähi-, etä-, verkko- ja työssäoppimista. Lisäksi koulutukseen kuuluu itsenäistä opiskelua. Osaaminen...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija / laivatarjoilija
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
Tarjoilijana tai laivatarjoilijana työskentely-ympäristösi ovat moninaisia aina kahviloista á la carte -ravintoloihin ja juhlallisiin tilaisuuksiin. Työtehtäviisi kuuluvat esimerkiksi salin järjestelyt...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Hyria koulutus
Ammatilliset perustutkinnot
Riihimäki
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on monipuolista alan perusosaamista.  Ensimmäisenä opiskeluvuonna opinnot koostuvat alan perusteista, jonka jälkeen opiskelija suuntautuu tarjoilijaksi. Opiskelussa...
Hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto | tarjoilija
Stadin aikuisopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnossa opiskelevan on suoritettava vähintään kuusi tutkinnon osaa. Pakolliset osat: Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen Asiakaspalvelu ja myynti...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Tarjoilija
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Vantaa
Koulutuksen hyödyt Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisista tilaus- ja edustustarjoiluista. Kunnostat myös asiakastiloja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Tampereen palvelualan ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Tampere
Tarjoilijan työtehtävät voivat vaihdella työpaikasta riippuen. Työ saattaa sisältää itse tarjoilun lisäksi laaja-alaista asiakaspalvelua ja myyntiä, linjastojen valmistelua, ruoanvalmistamiseen osallistumista,...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Tarjoilija
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Koulutuksen hyödyt Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisia tilaus- ja edustustarjoiluista. Voit myös kunnostaa...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Sedu
Ammatilliset perustutkinnot
Seinäjoki
Tarjoilija työskentelee muun muassa ravintoloissa, henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa, lounasravintoloissa, palvelukeittiöissä, liikennemyymälöissä, kahvila- ja pikaruokaravintoloissa sekä juhla- ja pitopalveluyrityksissä. Alan työllisyysnäkymät...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | tarjoilija tai kokki
Suomen Diakoniaopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Ravintola- ja catering-alalla tuotetaan majoitus-, ravitsemis-, kokous- ja juhlapalveluja sekä maissa että merellä. Työtehtävät ovat ruoanvalmistus-, tarjoilu-, asiakaspalvelutehtäviä. Alalla toimiminen...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija, YO
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Tampere
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut tarjoilija kunnostaa asiakastiloja, laittaa esille myytäviä tuotteita sekä esittelee, myy ja tarjoilee asiakkaille tuotteita ja palveluja. Tarjoilija...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Tarjoilija
Edupoli aikuisille
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Porvoo
Koulutuksen hyödyt Tarjoilijana vastaat muun muassa ruokien ja juomien myynnistä ja jakelusta sekä erilaisia tilaus- ja edustustarjoiluista. Kunnostat myös asiakastiloja...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Ammatilliset perustutkinnot
Raisio
Suorita ravintola- ja catering-alan perustutkintokoulutus ja valmistu tarjoilijaksi. Koulutuksessa perehdytään mm. asiakaspalveluun, tarjoiluun ja juhlatilaisuuksien toteuttamiseen. Tutkinnon kokonaislaajuus on 180...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | tarjoilija
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Kokkola
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa: kokki ja tarjoilija. Valmistuttuasi osaat toimia työssä asiakaslähtöisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti. Työn ja...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki, tarjoilija
Hyria koulutus
Oppisopimuskoulutus
Useita (2)
Tavoitteena on suorittaa Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija, joko tutkintokoulutuksen kautta tai osallistumalla suoraan näyttöihin. Koulutuksen suorittanut...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus
Ammatilliset perustutkinnot
Kokkola
Koulutuksen tavoitteena on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittaminen tai osatutkinnon suorittaminen. Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija osaa toimia mm. asiakaspalvelussa,...
Ravintola- ja cateringalan perustutkinto | kokki, tarjoilija
Ylä-Savon ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Iisalmi
Tarjoilija hallitsee erityyppisten ravintoloiden salityöskentelyn. Hän huolehtii ravintolan tekstiileistä, astioista, laseista ja ruokailuvälineistä sekä kattaa ja siistii pöytiä. Tarjoilijalla on...
Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Salon seudun ammattiopisto
Ammatilliset perustutkinnot
Salo
Koulutuksessa valitaan yksi osaamisala seuraavista: kokki tarjoilija Koulutus sisältää pakolliset ja valinnaiset tutkinnon osat. Opintojen aikana opiskelijat toteuttavat alueen yritysten...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Vantaan ammattiopisto Varia
Ammatilliset perustutkinnot
Vantaa
Asiakaspalvelun osaamisalalla saat perusvalmiudet asiakaspalveluun erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Opintojen keskeisiä sisältöjä ovat mm. asiakaspalvelu ja myynti sekä annosruokien...
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Ammattiopisto SAMIedu
Ammatilliset perustutkinnot
Savonlinna
Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon suorittanut osaa toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä, palvella suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita...
Ravintola- ja catering-ala | tarjoilija | työelämäpainotteinen | verkko- tai lähiopiskelu | oppisopimus mahdollista
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ammatilliset perustutkinnot
Useita (2)
toimii asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisissa ravintoloissa tai julkisella sektorilla osaa kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita osaa esitellä, myydä ja...
  • = Videoesittely
  • = Yo-pohjaiset koulutukset
Näyttää 1-34 yhteensä 34 tulosta
 

Tarjoilijan koulutus valmistaa alan monipuolisiin työtehtäviin

Tarjoilijan ammatti on monelle tuttu – ainakin asiakkaan näkökulmasta. Mutta mitä kaikkea kuuluu tarjoilijan työhön ja millaista koulutusta ammatti vaatii?

Tarjoilijan työtehtäviin kuuluu muun muassa ruokien ja juomien esitteleminen, tilausten vastaanottaminen, ruoka-annosten ja juomien tarjoilu sekä asiakkaan tilausten laskuttaminen.

Tarjoilijan koulutus painottaa käytännön työtä ja tekemällä oppimista.

Tarjoilijan työn vaatimukset

Tarjoilijalta edellytetään ennen kaikkea palveluhenkisyyttä ja asiakaspalvelutaitoja. Myös kielitaidot ovat usein tärkeät. Tarjoilijan on tunnettava ravintolan tuotteet ja palvelut ja osattava kertoa niistä asiakkaille. Tarjoilijan ammatti edellyttää asiallista suhtautumista alkoholiin sekä alkoholilainsäädännön tuntemusta.

Ravintola-alalla keskiössä ovat myös hyvät yhteistyötaidot, sillä tarjoilijan on puhallettava yhteen hiileen muiden ravintolan työntekijöiden kanssa. 

Kiireinen työ vaatii hyvää muistia ja kykyä järjestelmälliseen työskentelyyn. Myös hyvästä laskutaidosta on apua työssä. On tärkeää, ettei tarjoilija hermostu kiireessä tai hankalissa tilanteissa.

Tarjoilijan on oltava fyysisesti kunnossa, sillä työssä on kyettävä liikkumaan, kantamaan ja nostamaan paljon myös hankalissa työasennoissa. Erityisesti selkä ja jalat joutuvat tarjoilijan työssä alttiiksi rasitukselle. Tarjottimien kantaminen edellyttää hyvää liikkeiden hallintaa ja fyysistä kuntoa.

Harkitessa tarjoilijan ammattia on hyvä huomioida, että työ on yleensä vuorotyötä, ja työrytmi vaihtelee paljon. Vilkkaat ja kiireiset hetket vaihtelevat vuorokauden, viikonpäivien ja vuodenaikojen mukaan. Esimerkiksi ravintolassa voi olla kiireistä erityisesti viikonloppuisin.

Tarjoilijan koulutus eri oppilaitoksissa

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon tarjoilijaksi suuntautuen.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja näyttötutkintona.

Alalla on mahdollista suorittaa myös tarjoilijan ammattitutkinto ja baarimestarin erikoisammattitutkinto.

Tarjoilija työelämässä

Tarjoilijan työpaikkana voi olla esimerkiksi hotellin ravintola, ruokaravintola, lounas- tai henkilöstöravintola, juomaseurusteluravintola, pubi, yökerho, disko, musiikkibaari, ravintola junassa tai laivassa tai tanssiravintola. Vilkas kahvilakulttuuri on avannut tarjoilijoille työpaikkoja myös kahviloihin.

Ammattinimikkeenä voi olla esimerkiksi tarjoilija, kassatarjoilija, kokoustarjoilija tai aamiaistarjoilija.

Ravintola- ja majoitusala työllistävät yhteensä noin 80 000 henkilöä. Alalla työskentelee paljon osa-aikaisia työntekijöitä sekä vuokratyöläisiä, sillä palvelujen kysyntä vaihtelee sesonkien mukaan.

Palaa sivun alkuun

Lähteet:  Ammattinetti.fi, Omnia.fi