Näyttää 1-20 koulutusta 511 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 511 tuloksesta
1
2
3
4
...
26

AMK-koulutus

Päiväopinnot ammattikorkeakoulussa tarjoavat käytäntöön suuntautuvan vaihtoehdon tiedepainotteisille yliopisto-opinnoille. Ammattikorkeakoulussa opiskelu on käytännönläheinen vaihtoehto. Opiskelu on yleensä koulumaisempaa kuin yliopistossa

Ammattikorkeakoulututkinto on korkeakoulututkinto, jonka laajuus on alasta riippuen 210–240 opintopistettä. Koulutus kestää kokopäiväopintoina 3,5–4 vuotta, ja siihen kuuluu viiden kuukauden työharjoittelu, jonka suorittaminen vaihtelee hieman koulutuksittain. Ammattikorkeakoulututkintoon johtavat opinnot järjestetään koulutuksina, joissa voi olla suuntautumisvaihtoehtoja.

AMK-koulutusten sisältö

AMK-opintoihin sisältyy perusopintoja, ammattiopintoja, harjoittelua sekä opinnäytetyö.

  • Perusopinnoissa luodaan pohja koulutusalan opinnoille ja ammatilliseen erikoistumiseen.
  • Ammattiopinnoissa opiskelija valitsee osa-alueen, jolla hän hankkii asiantuntijuuden.
  • Vapaasti valittavia opintoja voi suorittaa omassa ammattikorkeakoulussa tai muissa koti- tai ulkomaisissa oppilaitoksissa. Opintojen on oltava korkeakoulutasoisia.
  • Työharjoittelun aikana opiskelija perehtyy oman ammattialansa tehtäviin todellisessa työympäristössä. Ammattikorkeakoulu ohjaa työharjoittelua, joka voi jakaantua ajallisesti useaan osaan. Harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla.
  • Opinnäytetyössä opiskelija syventää osaamistaan erikoistumisalueellaan ja osoittaa kykenevänsä soveltamaan hankkimiaan tietoja ja taitoja käytännössä.

Hakeminen päivätoteutuksiin

Päivätoteutuksiin haetaan yleensä kevään ja syksyn yhteishaussa osoitteessa Opintopolku.fi. Opinnot alkavat syksyllä tai tammikuussa. Lisäksi ammattikorkeakoulut järjestävät lisähakuja yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille useimmiten kesällä.

Kansainvälisyys AMK-koulutuksissa

Kansainvälisyys on tärkeä osa koulutusta, ja kaikilla aloilla tarjotaankin opintoja myös englanniksi. Osan opinnoista voi suorittaa myös ulkomailla joko harjoittelussa tai opiskelemalla yhteistyökorkeakouluissa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: KAMK, Opintopolku.fi

Usein kysytyt kysymykset

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!