🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Helsinki on Suomen paras opiskelukaupunki 2024 🏆

Onnea Helsinki – Suomen paras opiskelukaupunki vuosimallia 2024! Lue lisää Helsingin sijoittumisesta rankingissa.

Helsinki on Suomen paras opiskelukaupunki

Onnea Helsinki – Suomen paras opiskelukaupunki vuosimallia 2024! Helsinki jatkaa voittokulkuaan ja sijoittuu jo kolmatta kertaa putkeen Suomen parhaimmaksi opiskelukaupungiksi.

Monipuolinen Helsinki houkuttelee vuosittain tuhansia hakeutumaan korkeakouluopintoihin kauniiseen pääkaupunkiimme. Kaupunki saavutti kärkisijan kolmella kymmenestä mittaamastamme parametristä.

Helsingissä sijaitsee useita yliopistoja ja ammattikorkeakouluja, joten kaupungissa opiskelusta haaveileville riittää valinnanvaraa. Kaupungin ehkä parhaiten tunnettu opinahjo on Helsingin yliopisto, joka oli myös tänä vuonna ensisijaisten hakijoiden ykköskohde koko maassa. Muita korkeakouluja ovat esimerkiksi Teatterikorkeakoulu, Hanken, Metropolia ja Haaga-Helia. 

Helsingin tiedetään olevan maailman ainoita pääkaupunkeja, josta löytyy luonto läheltä kaupunkia. Merellisen kaupungin ympärillä sijaitsee noin 300 saarta, joissa riittää kiinnostuneille tutustuttavaa. Kaupunki on suosittu hakukohde myös kansainvälisten opiskelijoiden keskuudessa.


🏙️

Väkiluku

674 963

🏫

Korkeakoulujen määrä

10

💡

Tiesitkö tätä?

Kaupungin nimikkoeläin on orava.


Monien mahdollisuuksien Helsinki

Helsinki nappaa kirkkaasti ykkösijan, kun tarkastellaan vapaa-aikaan liittyviä mahdollisuuksia. Suuri kaupunki tarjoaa opiskelijoilleen monipuolisesti mahdollisuuksia livemusiikin, teattereiden ja museoiden muodossa. Lippujen hinnat saattavat kivuta paikoin kalliiksi, mutta kaupunki järjestää myös ilmaistapahtumia ja osassa kulttuurielämyksistä on mahdollista saada myös opiskelija-alennusta.

Kaupungin sykkeeseen väsyneille löytyy useita eri puistoja ja luontoalueita, jonne voi halutessaan vetäytyä lataamaan pattereitaan. Myös liikuntamahdollisuudet ovat kaupungissa erinomaiset. Kymmenien ulko- ja sisäliikuntapaikkojen vuoksi Helsingistä löytyy liikunnan ystäville loistavat mahdollisuudet harrastaa edullisesti tai jopa ilmaiseksi. 

Opiskelijaelämä tarjoaa viihdettä ja vertaistukea

Opiskelijoiden arkea viihdyttääkseen ja helpottaakseen korkeakouluista löytyy erilaisia ainejärjestöjä ja opiskelijayhdistyksiä. Selvityksessämme Helsinki sijoittui mukavasti kärkikahinoihin, kun sen järjestöt suhteutettiin opiskelijamäärään. Useat eri ainejärjestöt mahdollistavat poikkitieteellisen toiminnan ja verkostoitumisen, josta voi olla hauskanpidon lisäksi hyötyä myös tulevaisuudessa. 

Verkostoituminen todellakin kannattaa, sillä se voi hyödyttää myös työelämän käänteissä ja auttaa nappaamaan ensimmäisen oman alan työpaikan. Selvityksemme mukaan Helsingissä on maan parhaat työnäkymät, vaikka kilpailu työpaikoista voi olla tulista.

Myös jatko-opiskeluista haaveileville meillä on hyviä uutisia: Helsinki sijoittuu ensimmäiseksi myös jatko-opintomahdollisuuksien määrässä ja tarjoaa jopa 200 maisteri- ja YAMK-tutkintoa opinjanoisille.


Helsingistä sanottua 💬

"Tarjolla paljon harjoittelupaikkoja ja uramahdollisuuksia, hyvät opiskelija-asunnot ja paljon tekemistä ja nähtävää opintojen ulkopuolella."

"Kansainvälisin kaupunki Suomessa, paras julkinen liikenne Suomessa, parhaat poikittaisten opintojen suorittamiseen mahdollistava kaupunki."

"Paljon tapahtumia ja tekemistä, suositut yliopistot."

"Iso kaupunki. Myös todennäköisesti työllistyt samaiseen kaupunkiin opiskeluiden jälkeen."


Korkeakoulut Helsingissä:

Aalto-yliopisto
Diakonia-ammattikorkeakoulu
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
Helsingin yliopisto
Humanistinen ammattikorkeakoulu
Maanpuolustuskorkeakoulu
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Svenska handelshögskolan
Taideyliopisto
Yrkeshögskolan Arcada


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset