Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Musiikkialan pääsykoe

Musiikkialan pääsykoe

Huomaathan, että kevään 2020 osalta valintakokeisiin ja -perusteisiin on tullut koronaviruksen myötä muutoksia. Katso täältä ajankohtaiset tiedot!

Musiikkialaa voi yliopistotasolla opiskella Sibelius-Akatemiassa. Hakemuksen lisäksi pyrkijöiden on osoitettava kyvykkyytensä valintakokeissa, joihin sisältyy usein monta eri osiota.

Hakijat ja sisäänpääsyprosentti

Vuonna 2019 Sibelius-Akatemian koulutusohjelmiin pyrki yhteensä 1451 hakijaa, joista 193 (13,3 %) valittiin opiskelemaan. Suosituimpia koulutusohjelmia olivat klassisen musiikin instrumenttiopinnot (yhteensä 356 hakijaa) ja musiikkikasvatus (210 hakijaa).

Valintamenettely ja pääsykoe

Sibelius-Akatemiaan haetaan yliopistojen sähköisellä hakulomakkeella. Lisäksi joissain koulutusohjelmissa hakijoiden tulee toimittaa valintalautakunnalle todistuksia ja liitteitä ennen valintakoetta.

Hakemusvaiheessa kelvollisiksi todetut hakijat kutsutaan oppilaitoksen toimesta valintakokeisiin. Kukin ohjelma järjestää oman valintakokeensa, jossa testataan hakijan tietoja, taitoja sekä koulutettavuutta. Valintakokeita järjestetään pääosin huhti-toukokuussa.

Itse soittokokeiden ohella joissakin koulutusohjelmissa järjestetään myös kirjallisia kokeita ja haastatteluja. Mikäli kokeisiin sisältyy useampia osioita, niiden aikataulutuksista ilmoitetaan viimeistään kokeessa.

Kokeeseen saa valintalautakunnan luvalla tuoda mukanaan yhden avustavan muusikon tai säestäjän, mutta ei muita ulkopuolisia henkilöitä. Koe on suoritettava paikan päällä, eikä koesuorituksia tallenneta.

Lähteet: yliopistojen www-sivut ja hakuoppaat

Viimeksi päivitetty: 07 touko 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 7.5.2020

Kauppatieteen pääsykoe ja todistusvalinta

Kaupallinen ala on hakukohteena erittäin suosittu. Kauppikseen haetaan yhteisvalinnassa, jossa voi tulla valituksi todistusvalinnan tai valintakokeen perusteella.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.5.2020

Kulttuurialan valintakokeet

Kulttuurialan opiskelijavalinnassa pääsykokeella eli valintakokeella on suuri painoarvo. Koulutuksesta riippuen kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan pääsykokeeseen tai hakijat kutsutaan pääsykokeeseen koulumenestyksen tai ennakkotehtävän perusteella.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 7.5.2020

Tekniikan alan pääsykoe ja todistusvalinta

Tekniikka-alaa voi Suomessa opiskella seitsemässä eri yliopistossa; Aalto-yliopistossa, Tampereen yliopistossa, LUT-yliopistossa, Oulun yliopistossa, Åbo Akademissa, Turun yliopistossa ja Vaasan yliopistossa.

Lue lisää
Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi