Sivuston käyttötapa: Mobiili

Musiikkialan pääsykoe

Musiikkialan pääsykoe

Musiikkialan pääsykoe

Musiikkialaa voi yliopistotasolla opiskella Sibelius-Akatemiassa. Hakemuksen lisäksi pyrkijöiden on osoitettava kyvykkyytensä valintakokeissa, joihin sisältyy usein monta eri osiota.

Hae musiikin koulutuksia

Hakijat ja sisäänpääsyprosentti

Vuonna 2017 Sibelius-Akatemian koulutusohjelmiin pyrki yhteensä 1500 hakijaa, joista 197 (13,1 %) valittiin opiskelemaan. Suosituimpia koulutusohjelmia olivat klassisen musiikin instrumenttiopinnot (yhteensä 396 hakijaa) ja musiikkikasvatus (251 hakijaa).

Valintamenettely ja pääsykoe

Sibelius-Akatemiaan haetaan yliopistojen sähköisellä hakulomakkeella. Lisäksi joissain koulutusohjelmissa hakijoiden tulee myös toimittaa valintalautakunnalle todistuksia ja liitteitä ennen valintakoetta.

Hakemusvaiheessa kelvollisiksi todetut hakijat kutsutaan oppilaitoksen toimesta valintakokeisiin. Kukin ohjelma järjestää oman valintakokeensa, jossa testataan hakijan tietoja, taitoja sekä koulutettavuutta.

Itse soittokokeiden ohella joissakin koulutusohjelmissa järjestetään myös kirjallisia kokeita ja haastatteluja. Mikäli kokeisiin sisältyy useampia osioita, niiden aikataulutuksista ilmoitetaan viimeistään kokeessa.

Kokeeseen saa valintalautakunnan luvalla tuoda mukanaan yhden avustavan muusikon tai säestäjän, mutta ei muita ulkopuolisia henkilöitä. Koe on suoritettava paikan päällä, eikä koesuorituksia tallenneta.

Katso tietoa muiden alojen pääsykokeista

Lähteet: yliopistojen www-sivut ja hakuoppaat

Viimeksi päivitetty: 07 kesä 2018

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.