🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Helsinki on Suomen paras opiskelukaupunki! 🥇

Onnea Helsinki – Suomen paras opiskelukaupunki vuosimallia 2023! Lue lisää Helsingin sijoittumisesta rankingissa.

Helsinki on Suomen paras opiskelukaupunki

Onnea Helsinki – Suomen paras opiskelukaupunki! Helsinki pitää asemansa viime vuodesta Suomen parhaimpana opiskelukaupunkina. Se sijoittuu ensimmäiseksi jopa neljällä mitatuista kymmenestä parametristä.

Viihtyisiä kahviloita, kymmeniä laadukkaita kirpputoreja, merellinen sijainti ja vilkas kulttuurielämä. Suomen pääkaupunki tunnetaan kaupunkina, josta löytyy taatusti jokaiselle jotakin. Helsingin sanotaan olevan maailman ainoita pääkaupunkeja, joista löytyy luonto läheltä kaupunkia. 

Helsinki tarjoaa myös kodin ja opiskelupaikan noin 60 000 korkeakouluopiskelijalle. Selvityksemme avoimissa vastauksissa käy ilmi, että Helsinkiä arvostetaan korkeakoulujen laadukkaan opetuksen, uramahdollisuuksien ja loputtomilta tuntuvien mahdollisuuksien vuoksi. 

Faktoja Helsingistä:

👥 Väkiluku: 674 500 (2023)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 10

🚲 Helsingissä järjestettiin olympialaiset vuonna 1952.

   Löydä opiskelupaikka Helsingistä!  

 

Aloita tästä

Helsinki on monen hakijan ensisijainen hakukohde   

Helsinki on monen opintouransa aloittavan ensisijainen hakukohde. Helsingin yliopisto sijoittuukin maamme ykköseksi jokaisen selvityksessä käyttämämme kansainvälisen ranking-listauksen perusteella. Helsinki nappasi selvityksessämme tämän tulokset siivittämänä korkeimmat mahdolliset pisteet Oppilaitoksen ja opetuksen taso -parametrillä.

Helsingin yliopiston lisäksi kaupungissa toimii myös viisi ammattikorkeakoulua ja neljä yliopistoa. Opiskelijat antoivat Vipusen palautekyselyssä parhaat pisteet ruotsinkielistä opetusta antavalle ammattikorkeakoulu Arcadalle. Aalto-yliopisto, Hanken ja Taideyliopisto puolestaan keräsivät yliopistojen parhaat pisteet opiskelijoiden tyytyväisyyttä mitatessa. 

Parhaat jatko-opiskelu- ja uramahdollisuudet

Selvityksemme mukaan Helsinki on myös erinomainen opiskelukaupunki maisteri- tai YAMK-tutkinnonn suorittamista suunnitteleville. Kaupungin korkeakoulut tarjoavat määrällisesti eniten mahdollisuuksia jatko-opiskeluun 191:llä opintolinjallaan. Helsinki vei siis ensimmäisen sijan myös tällä parametrillä mitattuna.

Työllistymisen mahdollisuudet pääkaupungin kilpailluilla markkinoilla voivat mietityttää monia. Selvityksemme mukaan Helsinki on kuitenkin Suomen paras paikka rakentaa uraa, ainakin jos katsomme vapaiden työpaikkojen määrää. Kaupungista löytyy ylivoimaisesti eniten avoimina olevia työpaikkoja.  

Monipuoliset kulttuuri- ja liikuntamahdollisuudet viehättävät

Suomen suurimman kaupungin etuna on vilkas ja elävä kaupunkikulttuuri. Helsinki kohosikin myös tämän parametrin kärkisijoille. Kaupungissa on määrällisesti eniten museoita ja teattereita ja sen liikuntamahdollisuudet ovat monipuolisimmat. Tätä mieltä näyttävät olevan myös kyselymme Helsingin parhaaksi opiskelukaupungiksi valinneet vastaajat. 

Helsingin kaupunki tarjoaa lähes sata eri vaihtoehtoa jokaisen liikkujan toiveiden mukaan. Kuntoilijat pääsevät liikkumaan sisä- ja ulkosaleille, uimaan, luistelemaan tai pakenemaan kaupungin melua luonnon helmaan. Helsingin kaupunki tarjoaa monin paikoin niin liikunta- kuin kulttuuripaikoissakin opiskelija-alennuksia. Myös ammattikorkeakoulut ja yliopistot tarjoavat opiskelijoille edullisia mahdollisuuksia liikkumiseen. 

 

 

“Helsingissä on kansainvälinen meininki, hyvät kulkuyhteydet, palvelut ja uramahdollisuudet.” 

“Monipuolinen kulttuurielämä ja parhaat oppilaitokset.” 

“Helsingissä on kansainvälisesti arvostetut koulut, parhaat opiskelumahdollisuudet, laajat vapaa-ajan viettomahdollisuudet ja suuri opiskelijaelämä.” 

“Paljon mahdollisuuksia, paljon tekemistä, paljon ihmisiä. Ihana paikka asua ja opiskella.” 

 

– Poimintoja kyselymme avoimista vastauksista


Korkeakoulut Helsingissä:

 

Aalto-yliopisto

Diakonia-ammattikorkeakoulu

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu

Helsingin yliopisto

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Maanpuolustuskorkeakoulu

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Svenska handelshögskolan

Taideyliopisto

Yrkeshögskolan Arcada

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset