🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Jyväskylä on Suomen kuudenneksi paras opiskelukaupunki 2024

Selvitimme Suomen kymmenen parasta opiskelukaupunkia vuonna 2024. Jyväskylä sijoittui listalla kuudenneksi.

TOP 10 Opiskelukaupungit 2024: Jyväskylä

Jyväskylä on Suomen kuudenneksi paras opiskelukaupunki vuosimallia 2024!

Kaupunki säilyttää vahvasti viimevuotisen kuutossijansa ja paikkansa kärkikymmenikössä. Selvityksen tasavarma menestyjä häviää viidennen sijan niukasti Lahdelle, mutta loistaa edukseen monella eri mittarilla.

Jyväskylä houkuttelee vuosittain tuhansia opiskelijoita viihtyisään Keski-Suomeen ja se tunnetaan Suomen virallisena liikuntapääkaupunkina. Kauniista kaupungista löytyy peräti kaksi Unescon-maailmanperintökohdetta (Puolakan mittauspiste Oravivuorella sekä Petäjäveden vanha kirkko) ja sieltä sanotaan löytyvän maailman eniten Alvar Aallon arkkitehtuuria. Mikäli Aallon arkkitehtuuri kiinnostaa, ovat Jyväskylän yliopiston kampustilat todellista silmäkarkkia.

Opiskelijoiden vuoden kohokohtia ovat vappuna järjestettävä Jyväsmetro-tapahtuma sekä keväinen Amazing Race Jyväskylä.


🏙️

Väkiluku

147 746

🏫

Korkeakoulujen määrä

3

💡

Tiesitkö tätä?

Jyväskylä on Suomen liikuntapääkaupunki.


Jyväskylän korkeakouluopiskelijat ovat tyytyväisiä

Jyväskylän korkeakoulut pärjäävät hienosti selvityksessämme, kun tarkastellaan opiskelijoiden kokemuksia korkeakouluopetuksen laadusta. Myös jatko-opiskeluita suunnitteleville meillä on hyviä uutisia, sillä Jyväskylä on yksi niitä parhaiten tarjoavista kaupungeista. Jyväskylästä löytyykin noin 110 mahdollisuutta kouluttautua maisteri- tai YAMK-opintoihin. 

Opiskelijoille on Jyväskylässä tarjolla mukava määrä opiskelija-asuntoja, kun ne suhteutetaan opiskelijoiden määrään. Opiskelija-asunnot sijaitsevat keskustassa tai sen lähellä, joten liikkuminen korkeakouluihin ja vapaa-ajan rientoihin sujuu helposti pyörällä tai Jyväskylän julkisen liikenteen Linkin matkassa.

Jyväskylän luonto on vertaansa vailla

Jyväskylästä sanotaan löytyvän paras liikunta- ja urheiluosaaminen niin koulutusohjelmien kuin harrastusmahdollisuuksien puolesta. Tätä tukee myös selvityksemme, sillä sen mukaan Jyväskylästä löytyy vaikka ja mitä vaihtoehtoja vapaa-aikaan.  Kaupungista ja sen läheisyydestä löytyy peräti neljä kansanpuistoa, kulttuuritapahtumia sekä kansainvälistä meininkiä.  

Kulttuurin ystäville on myös tarjolla museoita, teattereita ja keikkoja. Osaan paikoista kannattaa tiedustella opiskelija-alennusta. Opiskelijakorttia vilauttamalla saattaa toisinaan lunastaa itselleen jopa ilmaisen sisäänpääsyn. Yksi paikallinen tapahtuma on toukokuinen ja pääsymaksuton Yläkaupungin Yö, joka kokoaa yhteen monenlaisia taide-elämyksiä.


Jyväskylästä sanottua 💬

"Pieni kaupunki, paljon opiskelumahdollisuuksia, pienemmät asumiskustannukset kuin pääkaupunkiseudulla. Viihtyisä luonnonläheinen kaupunki."

"Sopivan kokoinen kaupunki, jossa on monipuolisesti erilaisia koulutusmahdollisuuksia ja runsaasti työpaikkoja, joissa voi työskennellä opintojen aikana. Jyväskylä myös tunnetaan erilaisista opiskelijatapahtumista sekä tapahtumarikkaasta yöelämästä."

"Paljon opiskelijoita ja tapahtumia! Nuorekas meininki. Ihanaa luonnonläheisyyttä ja kävellen pääsee lähes minne tahansa."

"Jyväskylä on viihtyisä, luonnonläheinen kaupunki. Asuminen siellä on kohtuuhintaista ja se on sopivan kompakti, jolloin etäisyydet esimerkiksi yliopistolle tai palveluiden pariin eivät kasva liian suuriksi, asuipa melkein missä vaan. Erinomaiset liikuntamahdollisuudet niin korkeakoululiikunnan puolesta kuin itsenäisesti."


Korkeakoulut Jyväskylässä:

Humanistinen ammattikorkeakoulu
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Jyväskylän yliopisto


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Lähteet: Opiskelijakaupunki Jyväskylä, Kauppakadun Appro, Tilastokeskus, Yle, KOAS, JYY

Kuvassa Krista Kalaja

Krista Kalaja

Digital Content Specialist (Näytä lisää)

Mainokset