Aineenopettaja opettaa tiettyjä oppiaineita peruskouluissa ja lukioissa. Peruskouluissa aineenopettaja toimii lähinnä yläluokilla, mutta alakoulussa aineenopettaja voi toimia esimerkiksi musiikin, käsityön tai kielten opettajana. Lukioissa aineenopettajia tarvitaan jokaiseen aineeseen.

Lähteet: SOOL

Aineenopettajan työ on luokkahuonetyöskentelyä, johon kuuluu muun muassa opetuksen suunnittelua ja järjestelyjä, oppituntien pitoa sekä kokeiden tekoa ja tietysti niiden tarkistusta. Aineenopettajalla saattaa olla myös hallinnollisia tehtäviä hoidettavanaan.

Aineenopettaja opettaa yleisimmin kotitaloutta, liikuntaa, musiikkia, käsityötä tai kuvataidetta.

Lue lisää ammatista Aineenopettaja

Aineenopettaja toimii tietyn aineen opettajana yleisimmin peruskoulun 7–9 luokilla tai lukiossa. Aineenopettaja saattaa opettaa tiettyä ainetta myös ammatillisissa oppilaitoksissa.

Aineenopettajaksi voi opiskella kahdella tavalla, mutta koulutus on joka tapauksessa yliopistotasoista eli aineenopettajan tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto. Useimmiten aineenopettajan ammattiin valmistumiseen vaaditaan opetettavan aineen opinnot yliopistossa sekä opettajan pedagogiset opinnot.

Toinen tapa valmistua aineenopettajaksi on käydä suoraan

Lue lisää ammatista Aineenopettaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Aineenopettaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 706 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus

Palkka samankaltaisille töille kuin Aineenopettaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 3 706 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus
Mainokset